Hangende mondhoeken geven een chagrijnig uiterlijk

Hangende mondhoeken zijn voor veel vrouwen een enorme bron van ergernis. Het is belangrijk om  tijdig met behandelen te beginnen.

Hangende mondhoeken ontstaan door huidverslapping of een spiertje wat de mondhoek naar beneden trekt.

Hangende mondhoeken geven een ontevreden en trieste uitdrukking aan het gezicht. Afhankelijk van de oorzaak van de hangende mondhoeken zijn er verschillende oplossingen of combinaties mogelijk om dit te corrigeren. Het corrigeren van hangende mondhoeken is een kleine behandeling met een groot positief effect op uw gehele uitstraling.

Hangende mondhoeken ook bij jongeren

Hangende mondhoeken worden niet alleen veroorzaakt door veroudering. Er zijn ook veel jongen mensen die last hebben van hangende mondhoeken. In dat geval wordt het dan veroorzaakt door een spiertje wat de mondhoeken naar beneden trekt. Het is natuurlijk wel zo dat wanneer je op jonge leeftijd al last heb van hangende mondhoeken veroudering het op den duur wel zal verergeren. Volumeverlies en zwaartekracht doen hun werk.

Botox rond de mond

Wanneer hangende mondhoeken veroorzaakt worden door een spiertje wat de mondhoek naar beneden trekt dan spreken we van sterke spieractiviteit. We kunnen deze spieractiviteit verminderen door een prikje met Botox of Azzalure (botuline toxine). De Botox wordt niet in de mond zelf geprikt maar in de spier wat lager op de kin. Door deze behandeling ontspant het spiertje en lift je de mondhoeken. Een heel secuur werkje!

Hangende mondhoeken door volume verlies

Hangende mondhoeken worden meestal veroorzaakt door volumeverlies en zwaartekracht. Hierdoor vallen de lippen een beetje naar binnen, verdwijnen de mondhoeken of wijzen naar beneden en wordt de mond in zijn geheel smaller.

Hangende mondhoeken

Bij bovenstaande foto is meer behandeld dan alleen de mondhoeken. De foto is alleen ter indicatie.

Mondhoeken opvullen met fillers

In dit geval is de meest effectieve behandeling de mondhoeken (en vaak ook de lippen) op te vullen met een hyaluronzuur, zoals Restylane of Emervel. Hiermee wordt de stevigheid van de mondhoeken en het gebied net daaronder, de marionetlijnen, weer hersteld. In praktijk blijkt dat de combinatie van Botox en en Hyaluronzuur (zie bovengenoemde producten) over het algemeen de mooiste resultaten geeft.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel ons op 020 472 38 88
of stuur een e-mail naar info@amstelzijdekliniek.nl

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?