PRP behandeling, Vampire Facelift

De wat vreemde benaming ‘vampire facelift’ voor een PRP-behandeling, komt voort uit het feit dat bij deze behandelwijze gebruikt wordt gemaakt van het eigen bloedplasma. De afkorting PRP komt van Platelet Rich Plasma (letterlijk: bloedplaatjesrijk plasma), het plasma dat gebruikt wordt bij de behandeling en dat zeer rijk is aan groeifactoren. Een PRP-behandeling is een natuurlijke, veilige manier om uw huid te herstellen, te verjongen en uw uitstraling frisser en zachter te maken.

Wat is een PRP behandeling

In de tandheelkunde en orthopedie wordt al jaren gewerkt met lichaamseigen bloedplasma om het genezingsproces te bevorderen. Een PRP-behandeling is uitermate geschikt voor mensen die uitsluitend behandeld willen worden met eigen lichaamsmateriaal. Het bloedplasma, dat zeer rijk is aan groeifactoren, wordt geïnjecteerd in de huid van het gezicht, de hals of het decolleté en stimuleert het lichaam om verouderde en beschadigde weefsels te herstellen. De huid wordt sterk verbeterd en verjongd; de huid wordt gladder, steviger en beter gehydrateerd.

Hoe werkt een PRP-behandeling/vampire facelift?

Voorafgaand aan de behandeling wordt een aantal buisjes bloed afgenomen bij de cliënt. Dit vindt gewoon plaats bij ons in de Amstelzijdekliniek. Het bloed wordt gecentrifugeerd, waarna er bloedplasma overblijft met een grote hoeveelheid groeifactoren. Dit plasma wordt door de arts in het te behandelen gebied geïnjecteerd. Door het gebruik van een naaldje kan er een lichte zwelling, huidirritatie of een blauw plekje optreden. De meeste van deze bijwerkingen zijn van korte duur. Blauwe plekjes zijn na circa een week verdwenen.

Hoe lang houdt het effect van een PRP-behandeling aan?

Direct na de eerste behandeling gaan de groeifactoren hun werk doen. Een PRP-behandeling bestaat uit drie behandelingen met een tussenpoos van vier weken. Vier weken na de laatste behandeling is het effect optimaal. Daarna voldoet het om de behandeling één keer per jaar te herhalen om het effect te behouden.

Wilt u meer informatie over een PRP-behandeling of over de prijzen ervan? Bel ons op 020 472 38 88.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?