Bindweefselmassage Gezicht

Een bindweefselmassage bij de Amstelzijde Kliniek is een toegankelijke manier om aan huidverbetering te werken en geschikt voor vrijwel iedere huid. De massage is de afgelopen tijd weer veel in het nieuws gekomen, maar stamt eigenlijk al uit de jaren 50. Oorspronkelijk uit de fysiotherapie maar later is deze bijgesteld voor toepassing binnen de huidverbetering. De massage wordt toegepast op de bindweefsellaag, een laag tussen de spieren en de huid welke zorgt voor de stevigheid van de huid.

Tijdens de behandeling wordt het decolleté, de hals en het gelaat behandeld met diverse massagegrepen.  De speciale stevige grepen worden toegepast in het gezicht, het decolleté en de hals. Ze zorgen voor een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en activeren de stofwisseling. Tevens is de huid door de verbeterde doorbloeding beter in staat voedingsstoffen op te nemen.

Het is belangrijk dat de bindweefselmassage goed wordt uitgevoerd, de huidtherapeut past hiervoor dan ook een speciale techniek toe. De diepe massagetechnieken zetten de huid aan tot vernieuwing wat zorgt voor versteviging van de huid. Fijne lijntjes worden minder zichtbaar doordat de huid geactiveerd wordt om nieuw collageen aan te maken. Ook worden verklevingen opgeheven.

 

Onze huidtherapeuten adviseren voor het beste resultaat een kuur van zes behandelingen. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De behandeling kan hier en daar als gevoelig worden ervaren, maar is zeker niet pijnlijk. De bindweefselmassage neemt 30 minuten in beslag en is ook perfect te combineren met andere behandelingen.