Peeling TCA / Jessner

Naarmate we ouder worden gaat de kwaliteit van onze huid achteruit. Hormonale veranderingen, zon, roken en stress dragen door de jaren heen ook hun steentje bij.

Waardoor verslechtert onze huidkwaliteit?

Bij veroudering vertraagt de natuurlijke afvoer van dode huidcellen. Bij de twintigers vernieuwen de cellen zich eens in de 14 dagen, bij de dertigers is dit nog maar eens in de 35 dagen, daarna nog langer! Wanneer dit natuurlijke peelingproces stagneert, blijven de dode en beschadigde huidcellen op de huid liggen. Dit resulteert in een doffe, grauwe, vlekkerige huid met een verouderde uitstraling.

Peeling, AmstelveenHuidverbetering door peeling

De Jessner / TCA Peeling is een behandeling om de algehele huidstructuur te verbeteren en de huid te egaliseren. Kleine pigmentvlekjes verdwijnen, poriën worden kleiner en de huid oogt iets strakker doordat de huidfuncties worden geactiveerd. Deze behandeling is ook uitermate geschikt om de structuur van een door de zon beschadigde huid te verbeteren. De Jessner/TCA Peeling behandelt de huid dieper dan overige peelings zoals een fruitzuurpeeling of een glycolzuurpeeling.

De behandeling

Tijdens een consult wordt door de arts bepaalt welke peeling voor uw huid en uw wensen het beste volstaat. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk twee weken voor de behandeling uw huid voor te bereiden met een pre-peeling producten. Een peeling wordt in principe eenmalig uitgevoerd. Soms kan het echter voorkomen dat bij een sterk door zonbeschadigde huid meerdere peelings worden geadviseerd.

Het aanbrengen van de Jessner oplossing kan een licht branderig gevoel geven. De behandeling met de TCA oplossing geeft een intens branderig gevoel, wat echter maar een paar minuten aanhoudt. Hierna wordt de huid gekoeld en zal dit gevoel snel afnemen.

Peeling, Amstelveen, Na de behandeling

De duur van het herstelproces na een behandeling wordt voornamelijk bepaald door de sterkte van de peeling. Bij een Jessner peeling zal er na de behandeling enige roodheid zichtbaar zijn, soms met wat zwelling. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten.

De eerste dagen na de TCA peeling kan de huid gezwollen zijn, en zal van rood naar roodbruin verkeuren. Vervolgens ontstaan er barstjes en gaat de huid loslaten. Na ongeveer 7 dagen is de gehele huid vernieuwd.

Nazorg van de huid thuis

Na de peeling krijgt u van uw behandelend arts voor twee weken producten mee om uw huid te verzorgen. Daarnaast is het van groot belang dat u na die 2 weken uw huid dagelijks beschermt met een hoge beschermingsfactor, SPF30.

Voor wie is peeling geschikt?

De peeling is alleen geschikt voor lichte huidtypen en niet geschikt voor de mediterrane, Aziatische, donkere en negroïde huidtypen. Bij deze huidtypen is het risico op pigmentvorming te groot. De peeling wordt geadviseerd bij zonschade, huidveroudering, grove poriën, acne littekens of voor het opfrissen van de huid. De behandeling kan in het gezicht, hals, decolleté en handen worden toegepast.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel ons op 020 472 38 88.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?