Kaaklijn verstevigen

Slappe kaaklijn

Een slappe kaaklijn ontstaat door verslapte huid op de kaak, door het verlies van elasticiteit en stevigheid in de huid en door volumeverlies in de wangen. Ook neemt de bot- en spiermassa af. Al deze oorzaken maken dat het weefsel op het jukbeen onvoldoende steun heeft en naar beneden zakt, met een slappe kaaklijn en hamsterwangen tot gevolg. Soms ontstaat er zelfs een deuk in de kaaklijn.

Strakkere kaaklijn

Het is mogelijk de kaaklijn te verstrakken door in het beginstadium van het proces van verslappen het gezicht een lift te geven door middel van fillers. Door met een filler volume op het jukbeen aan te brengen, wordt de huid iets omhoog gebracht, wat een stevigere kaaklijn tot gevolg heeft. Ook kan het verloren volume in de kaaklijn worden hersteld met fillerproducten als Radiesse, Restylane SubQ of Juvederm Voluma. Resultaat: een strakkere, stevigere kaaklijn die het gezicht zijn jeugdigheid weer teruggeeft. Kaaklijn verstevigen

Aanvullende behandelingen

Om een strakke kaaklijn terug te krijgen, kan met injectables veel bereikt worden. Een kaaklijncorrectie wordt moeilijker naarmate de verslapping van de huid en het volumetekort ernstiger zijn. Soms is het nodig aanvullende behandelingen te doen, zoals een laserbehandeling of een chirurgische ingreep. Tijdens een intake in onze kliniek in Amstelveen worden alle mogelijkheden besproken.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel ons op 020 472 38 88.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?