Laserbehandeling beenvaatjes

Beenvaatjes, ook wel berkentakjes genoemd, zijn chronisch verwijde haarvaatjes op de benen, als gevolg van vaatwandverslapping. Er is een erfelijk component, maar beenvaatjes kunnen ook ontstaan door hormoonschommelingen, zwangerschap of een staand beroep waarbij veel druk wordt uitgeoefend op de bloedvaten. Beenvaatjes geven meestal geen medische klachten, maar worden vaak als ontsierend ervaren.

Beenvaatjes

Bij Amstelzijde Kliniek kunnen zowel rode als blauwe beenvaten effectief met laser worden behandeld. De door ons gebruikte Elite+ laser is zeer geschikt om ook de dieper gelegen blauwrode beenvaten te behandelen. Het licht van deze effectieve laser wordt door het hemoglobine in het bloedvat geabsorbeerd en omgezet in warmte, zonder het omliggende weefsel te beschadigen. Het bloed stolt en het vaatje wordt op natuurlijke wijze door het lichaam opgeruimd. Gemiddeld zijn hier één tot drie behandelingen voor nodig, die acht tot twaalf weken in beslag nemen.

Wilt u meer informatie over de behandeling van beenvaatjes (berkentakjes) door middel van laser, of wilt u een afspraak maken? Bel ons op 020 – 472 38 88.

Vergoedingen

Sommige behandelingen door de huidtherapeut komen bij een aanvullende verzekering in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie over een eventuele vergoeding adviseren wij u om uw polis na te kijken en contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?