Laserbehandeling vaatjes gezicht

Met couperose worden de fijne rode, blauwe of paarse bloedvaatjes op de wangen, de kin, de neus en het voorhoofd aangeduid. Couperose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat meestal op middelbare leeftijd, als gevolg van het verzwakken van de vaatwanden. Omdat op latere leeftijd de huid ook dunner wordt, worden de gesprongen bloedvaatjes zichtbaarder. Couperose is op zich een onschuldig verschijnsel, maar kan soms klachten geven; bij grote temperatuurverschillen kan het gezicht rood aanlopen en warm worden. De bloedvaatjes worden vaak als ontsierend ervaren en gaan niet vanzelf weg. Omdat de vaatjes geen functie meer hebben in de bloedsomloop, kunnen ze zonder risico verwijderd worden.

Vaatjesgezicht1

Vaatjesgezicht2

De bij Amstelzijde Kliniek uitgevoerde vaatbehandeling met laser of IPL (Intense Pulsed Light) is een effectieve methode om couperose in het gezicht, in de hals of op het decolleté te verwijderen. De meeste vaatjes zijn al na één behandeling weg, soms zijn er één of twee extra behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Het licht van de laser of IPL wordt door het hemoglobine in het bloed geabsorbeerd en omgezet in warmte. Hierdoor stolt het bloed en wordt het vaatje door het lichaam opgeruimd. Na één tot twee weken is het resultaat zichtbaar. De behandeling kan gevoelig zijn, maar is niet pijnlijk. Na de behandeling kan de huid iets roder of gezwollen zijn door de warmte. Dit trekt over het algemeen snel weg.

Wilt u meer informatie over de behandeling van couperose door middel van laser of IPL, of wilt u een afspraak maken? Bel ons op 020 – 472 38 88.

Vergoedingen

Sommige behandelingen door de huidtherapeut komen bij een aanvullende verzekering in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie over een eventuele vergoeding adviseren wij u om uw polis na te kijken en contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?