Neuslippenplooi

Ieder mens, zelfs een baby, heeft een zichtbare neuslippenplooi. Dit is de plooi die loopt van de neusvleugels naar de mondhoeken. Naarmate we ouder worden wordt de plooi steeds dieper. Dit geeft een vermoeide en zorgelijke uitdrukking aan het gezicht.

Hoe ontstaat de neuslippenplooi?

De neuslippenplooi, ofwel de nasolabiale lijn, wordt dieper met het klimmen van de jaren. Het vetweefsel dat de huid ondersteunt tussen de neus en het jukbeen neemt af, waardoor de huid en het weefsel zakken en meer druk geven op de rimpels naast de neus, waardoor deze dieper worden.

Behandeling van de neuslippenplooi

Er zijn twee manieren om een te diepe neuslippenplooi te behandelen. Afhankelijk van de diepte van de rimpel, kan de neuslippenplooi zelf opgevuld worden met een filler op basis van hyaluronzuur zoals Restylane, Emervel of Juvéderm. De plooi wordt minder diep, de schaduwlijn wordt minder scherp en uw gezicht krijgt een jongere en zachtere uitstraling.
Een andere, eveneens zeer effectieve behandelmethode, is het herstellen van het volume van het jukbeen met een wat dikkere fillergel, zoals Restylane SubQ, Juvéderm Voluma of de biostimulator filler Radiesse (biostimulator wil zeggen dat het de aanmaak van nieuw collageen in de huid stimuleert). Hiermee wordt de huid van de wang als het ware gelift, waardoor de zwaarte van de neuslippenplooi wordt weggehaald. De rimpels naast de neus worden minder zichtbaar en de vermoeide en strenge uitdrukking van het gezicht verdwijnt.

Neuslippenplooi

Er kan veel bereikt worden met het gebruik van injectables. In sommige gevallen is echter een laserbehandeling of een operatieve ingreep – of een combinatie hiervan – een betere oplossing. Tijdens de uitgebreide intake bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen zal de behandelend arts u een individueel advies geven, gebaseerd op uw gezicht en op uw wensen.

Heeft u nog vragen over het behandelen van lippen? Meer informatie vindt u bij de Veelgestelde vragen over Lippen.

Wilt u meer informatie over het opvullen van de neuslippenplooi of wilt u een afspraak maken? U kunt ons bellen op 020 472 38 88.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?