Neuscorrectie

De neus is het orgaan waar we mee ademhalen en ruiken en heeft een prominente plaats midden in het gezicht. Daarmee bepaalt hij je uiterlijk voor een groot deel. Veel mensen met een grote neus, een bobbel op hun neus of een haakneus zijn hier onzeker over. Herken je dit gevoel? Probeer je ook steeds je hand voor je neus te houden en wil je liever niet op de foto? Dan kan een neuscorrectie met fillers de oplossing zijn.

Verschillende soorten neuscorrectie

Veel vrouwen en mannen zijn ontevreden over hun neus. Voorheen was een operatie door een plastisch chirurg de enige mogelijkheid om de vorm van de neus te verbeteren. Een operatieve neuscorrectie is een ingrijpende operatie, waarbij de patiënt onder narcose gaat en moet rekenen op een herstelperiode van enkele weken. Het nadeel van zo’n operatie is dat het resultaat definitief is en niet altijd wordt het gewenste resultaat behaald.

Gelukkig zijn er tegenwoordig andere manieren om de vorm van de neus te verbeteren of te corrigeren. Met injectables als botox en fillers kun je veilige en mooie resultaten boeken, zonder chirurgische ingreep.

Kan een neuscorrectie altijd met botox en fillers gedaan worden?

Niet iedere neus is geschikt voor een behandeling met botox of fillers. Als het gaat om het rechtzetten van het neusschot, of om herstel van schade na een breuk, blijft een operatie noodzakelijk. Je gaat dan onder behandeling van een plastisch chirurg of een KNO-arts.

Neuscorrectie met botox en fillers in Amstelveen

Een bobbel op de neus, een te grote neus, een haakneus of een naar beneden wijzende neuspunt zijn goed te corrigeren met botox en fillers. Deze behandeling is ook zeer effectief als het resultaat van een eerdere chirurgische ingreep niet naar wens is. Het gaat hier om optische veranderingen, die een mooi resultaat geven. De resultaten blijven zo’n zes tot negen maanden zichtbaar.

Hoe werkt een neuscorrectie met injectables?

Bij een bobbel op de neus wordt het gebied rond de bobbel opgevuld. Hierdoor krijgt de neus optisch een mooie rechte vorm. Een groot ogende neus wordt vaak veroorzaakt door een kromming. Door de neusbrug met een filler rechter te maken, lijkt de neus kleiner.