Wallen verwijderen

Wallen onder de ogen, zakjes of donkere kringen onder de ogen, ze maken dat je er slecht en vermoeid uitziet.

Wallen-voor-en-na.-Amstelzijde-Kliniek

Wallen onder de ogen “Heb je slecht geslapen?”

“Wat zie je er moe uit, heb je slecht geslapen?” We hebben het allemaal wel eens gehoord na een korte nacht, bij langdurig slaapgebrek of als je een periode niet lekker in je vel zit. De wallen onder de ogen hebben dan een duidelijke oorzaak. Maar wat als die aanwijsbare oorzaak er helemaal niet is en je er toch moe uitziet?

Vetzakjes of uitstulpingen onder ogen

Er zijn twee soorten wallen onder de ogen: donkere kringen en vetzakjes onder de ogen.
Het ontstaan van vetzakjes of uitstulpingen onder de ogen is vaak erfelijk bepaald. Vetopslag onder de ogen is normaal, het vet fungeert als een stootkussentje voor het oog. Het omringende bindweefsel ondersteunt het vet en zorgt ervoor dat het binnen de oogkas blijft. Door erfelijke aanleg en als gevolg van ouder worden, kan het bindweefsel verslappen, waardoor het onderhuidse vet de kans krijgt om te zakken. Door een filler met hyaluronzuur te plaatsen op precies de juiste plaats onder het oog en op de wang, verloopt de overgang naar de wang geleidelijker en wordt de wal verminderd. Als verslapte huid een erg grote rol speelt bij het ontstaan van wallen, kan een ooglidcorrectie noodzakelijk zijn. Het overtollige vet en het overschot aan huid worden dan verwijderd.

Wallen-voor-en-na-Amstelzijde-Kliniek2

Donkere kringen onder de ogen

Een andere vorm van wallen onder de ogen zijn donkere kringen. Door volumeverlies kan de dunne huid onder de ogen doorschijnend worden. De onderliggende blauwe bloedvaten en het grijze botvlies schijnen dan door de huid heen. Gevolg: een vermoeide en ongezonde uitstraling. Met een filler met hyaluronzuur kan het volumetekort onder de ogen worden aangevuld, met een frisse, uitgeruste blik als resultaat.

Wallen verminderen of verwijderen

Er is veel mogelijk waar het gaat om het verwijderen of verminderen van wallen en kringen onder ogen. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel ons op 020 472 38 88.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?