Laserbehandeling (acne)littekens

Een litteken is een blijvend zichtbare verandering van de huid, die ontstaat door de vorming van bindweefsel tijdens het genezingsproces van een wond. Littekens kunnen cosmetisch storend zijn en fysieke ongemakken geven. Een litteken kan gespannen aanvoelen, tintelen en bewegingsbeperkingen met zich meebrengen.

Bij Amstelzijde Kliniek kunnen wij door middel van laserbehandeling de structuur van de huid verbeteren. Ook nemen door de laserbehandeling kleurverschillen af, waardoor het litteken minder opvalt. Bovendien zult u merken dat u minder last heeft van het litteken en dat beperkingen bij het bewegen afnemen. Zowel hypertrofische en keloïde littekens (verdikte littekens) als atrofische littekens (dunner weefsel) kunnen behandeld worden. Meerdere behandelingen, met een tussenpoos van vier weken, geven het beste resultaat. De huidtherapeut van Amstelzijde Kliniek zal bepalen welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Wilt u meer informatie over het behandelen van littekens door middel van laser, of wilt u een afspraak maken? Bel ons op 020 – 472 38 88.

Vergoedingen

Sommige behandelingen door de huidtherapeut komen bij een aanvullende verzekering in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie over een eventuele vergoeding adviseren wij u om uw polis na te kijken en contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?