Fronsrimpels verwijderen met Botox

Fronsrimpels zijn de verticale rimpels tussen de wenkbrauwen, die maken dat je er zorgelijk of boos uitziet. Een botox behandeling is een effectieve manier om de fronsrimpels te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen.

Hoe ontstaan fronsrimpels?

Fronsrimpels ontstaan door het samentrekken van de wenkbrauwen, een beweging die je zonder dat je je daarvan bewust bent, vele malen per dag maakt. Je doet het als je boos kijkt, als je tegen de zon inkijkt, of als je je sterk op iets concentreert.
Behalve verticale rimpels tussen de wenkbrauwen, kan er door veel fronsen ook een horizontale rimpel aan de bovenkant van de neus ontstaan. Naarmate je ouder wordt en de huid haar elasticiteit verliest, worden de plooien dieper en ontstaan er groeven in de huid. Deze groeven kunnen ook in een ontspannen toestand van het gezicht zichtbaar blijven. Fronsrimpels kunnen een bezorgde of bozige gezichtsuitdrukking geven, ook terwijl je helemaal niet bezorgd of boos bent. Daarom ervaren veel mensen fronsrimpels als storend en wordt de botox behandeling tegen fronsrimpels bij Amstelzijde Kliniek vaak uitgevoerd.

Fronsrimpels verwijderen met Botox

Wat kun je doen tegen fronsrimpels?

Om fronsrimpels te verminderen of te laten verdwijnen is een behandeling met botox de oplossing. De spiertjes die de rimpels veroorzaken ontspannen zich, de huid trekt weer strak en de rimpels worden minder zichtbaar of verdwijnen zelfs helemaal. Resultaat: een ontspannen en vriendelijke uitstraling!

Fronsrimpels verwijderen met Botox

Fronsrimpels behandelen met fillers

Meestal is een behandeling met botox voldoende om de rimpels tussen de wenkbrauwen te laten verminderen of verdwijnen. In enkele gevallen zijn de plooien zo diep, dat een aanvullende behandeling met een filler van de fronsrimpel gewenst is.

Heeft u nog vragen over het behandelen van rimpels? Meer informatie vindt u bij de Veelgestelde vragen over Rimpels.

Wilt u meer informatie over het laten verdwijnen of verminderen van fronsrimpels of wilt u een afspraak maken? Bel ons op 020 472 38 88.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?