Hamsterwangen verwijderen

Het is een bijna onvermijdelijk gevolg van het ouder worden: hamsterwangen. Hiermee worden niet de bolle wangen van hamsters bedoeld. Hamsterwangen zijn binnen de cosmetische wereld de algemene aanduiding voor verslapte wangen die zijn gaan hangen, met een onregelmatige, slappe kaaklijn. Een jeugdig gezicht wordt mede bepaald door een strakke kaaklijn; hamsterwangen en een slappe kaaklijn daarentegen maken het gezicht ouder. Wilt u uw hamsterwangen laten verwijderen, dan kan dat middels een behandeling met fillers.

Voor-en-na-fotos-hamsterwangen-weghalen-Amstelzijde-Kliniek_Crop

Oorzaak hamsterwangen

Als gevolg van het natuurlijke verouderingsproces wordt de huid minder stevig en minder elastisch, ondersteunend bindweefsel en vetweefsel nemen af en ook de bot- en spiermassa worden minder. Hierdoor heeft het weefsel op het jukbeen minder steun en zakt het naar beneden. Het uitgezakte weefsel zakt naar het diepste punt naast de kin en daar ontstaan dan de zogenaamde marionetlijnen – de lijnen die vanaf de mondhoek naar de kin lopen – en de hamsterwangen.

Hamsterwangen weghalen

Om hamsterwangen weg te halen is het nodig volume terug te brengen in het gezicht. Door toepassing van een filler op het jukbeen kunnen de oorspronkelijke contouren van het gezicht hersteld worden. Hetzelfde geldt voor de kaaklijn: door het herstellen van het volume in de kaaklijn met een filler als Radiesse, Restylane SubQ of Juvederm Voluma krijgt de kaaklijn haar strakke en dus jeugdige uitstraling weer terug.

Om een strakke kaaklijn terug te krijgen, kan met injectables veel bereikt worden. Soms is het echter nodig aanvullende behandelingen te doen, zoals een laserbehandeling of een chirurgisch ingreep. Bij een intake in onze kliniek in Amstelveen worden alle mogelijkheden besproken.

Wilt u meer informatie over het verwijderen van hamsterwangen of wilt u een afspraak maken? Bel ons op 020 472 38 88

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?