Ingevallen wangen opvullen

De vorm van het jukbeen  en wangen bepaalt voor een groot deel de vorm van het gezicht.

Een mooie volle wang en hoge jukbeenderen geven jeugdigheid aan het gezicht. Kijk bijvoorbeeld maar naar tieners; die hebben altijd mooie volle konen. Naarmate we ouder worden zakt het onderhuidse vetweefsel naar beneden als gevolg ingevallen wangen op en een afgevlakt jukbeen. Daarnaast wordt de huidelasticiteit minder.

Wangen opvullen

Het jukbeenderen verliezen hun rondingen

In het gebied van de wangen vervlakken de jukbeenderen en verliezen haar ronde vormen door de jaren. Soms vallen de jukbeenderen zelfs in. Door de leegte die ontstaat op het jukbeen en in de wangen worden rimpels duidelijker zichtbaar en wordt de neuslippen plooi dieper.

Vermoeid uiterlijk door ingevallen wangen

Soms zie heel duidelijk de vermoeidheidslijn lopen, dit is een lijn die vanuit de ooghoeken over het jukbeen naar beneden loopt. Dit resulteert in een gezicht met een vermoeide uitdrukking.

 Ingevallen wangen opvullen

Een van de meest effectieve manieren om de jeugdige vormen terug te krijgen is door de wangen op te vullen en volume terug te brengen op het jukbeen waardoor de vormen weer wat ronder worden. De neuslippen plooi wordt minder diep, de contouren sterker en de lijnen van het gezicht rond en vloeiend. De vermoeidheid verdwijnt uit het gezicht.

Wangen opvullen met fillers

Afhankelijk van de mate van volumeverlies in de wangen en op het jukbeen kunnen we de wangen opvullen met hyaluronzuur zoals Restylane, Juvederm of Emervel

Ingevallen wangen opvullen.Dokter Hortoglu, Amstelzijde Kliniek

Ingevallen wangen bij atleten

Als er een groter volume verlies in het gelaat zichtbaar is zoals bij ziekten met veel gewichtsverlies of bij fanatieke duur sporters (marathon lopers) kan het nodig zijn meer volume te gebruiken. In dat geval is een behandeling met Retykane SubQ of Juvederm Voluma een zeer doeltreffende oplossing.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel ons op 020 472 38 88
of stuur een e-mail naar info@amstelzijdekliniek.nl

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?