De top 5 uitgevoerde ingrepen met botox

Top 5 meest uitgevoerde Botox ingrepen.

Hoewel ieder gezicht anders is en er voor iedereen een oplossing op maat is zie je een aantal behandelingen dagelijks terug komen. Om je een beetje een idee te geven volgt hier een top 5 van meest uitgevoerde behandelingen bij ons in de kliniek.

1. Botox behandeling tegen fronsrimpels

De twee verticale lijnen tussen de wenkbrauwen noemen we de frons. Veel mensen spannen de spieren van deze frons de gehele dag aan. Vaak zijn dit mensen met een levendige mimiek in het gezicht. Het kan echter ook zijn dat je niet goed tegen licht kunt en dan ga je die spieren ook aanspannen.In je jonge jaren kun je fronsen wat je wilt maar trekt de huid gewoon weer mooi glad. Naarmate we ouder worden en de frons dus meer en meer gebruikt hebben, slijten de fronslijnen langzaamaan in de huid en blijven dus ook zichtbaar wanneer je niet fronst.De fronslijnen geven je een vermoeid, chagrijnig of zorgelijk uiterlijk geven ook al ben je dit niet. “Is er iets? Je kijkt zo zorgelijk. Je ziet er zo moe uit” zijn dan ook een veelgehoorde opmerkingen waar mensen zich op den duur aan gaan storen. Een paar prikjes Botox zorgen er voor dat je de fronsspier minder sterk kunt aanspannen en geeft je vier maanden een zorgeloos gezicht. Deze Botox behandeling staat dan ook met stip op de eerste plaats van de Top 5 meest uitgevoerde ingrepen!

Botox behandeling Amstelzijde Kliniek

Botox behandeling frons en voorhoofd. Daarnaast heeft mevrouw een fillerbehandeling gehad

2. Botox behandeling tegen kraaienpootjes

De charmante kleine lijntjes naast de ogen kunnen naarmate we ouder worden uitwaaieren naar de wangen en de slapen. De meeste dames of heren vinden deze lijntjes, inmiddels lijnen, dan helemaal niet zo charmant meer. Ook dit kan effectief verholpen worden door middel van een behandeling met Botox. Het resultaat blijft er altijd heel natuurlijk uitzien omdat je nooit alle lijntjes weg kunt halen met Botox. De lijntjes binnen de oogkas, dus ook de lijntjes vlak onder het oog blijven gewoon zitten. Toch geeft deze behandeling een zeer verfrissend en rustig resultaat.

Botox behandeling fronsrimpels

Fronsrimpel voor en na met Botox. Mevrouw heeft ook haar kraaienpootjes laten behandelen. Klik op de foto voor een vergroting.

3. Botox behandeling tegen rimpels op het voorhoofd

De horizontale rimpels op het voorhoofd zijn rimpels ontstaan door het veelvuldig wenkbrauwen optrekken. Ook hier geld weer hoe ouder we worden hoe meer zichtbaar de rimpels worden. Het optrekken van de wenkbrauwen heeft meestal te maken met een sterke mimiek. Daarnaast zie je dat mensen met zware oogleden hun wenkbrauwen veel optrekken omdat ze op die manier het oog ontlasten van het hangende ooglid. Dit is een onbewuste beweging die naast de rimpels vaak ook hoofdpijn veroorzaakt. Door een behandeling met Botox verdwijnen de rimpels van het voorhoofd en horen we vaak van patiënten terug dat zij ook van hun hoofdpijn af zijn.

voorhoofdsrimpels

Voor en na Botox behandeling voorhoofd

4. Volume verlies op het jukbeen

Jonge mensen hebben mooie volle konen. Naarmate we ouder worden verliezen we volume in het gezicht en vlakken de jukbeenderen af. De leegte die op het jukbeen ontstaat geeft het gezicht een vermoeide uitdrukking. Daarnaast verliest de huid in het midden gedeelte van het gezicht haar steun waardoor de huid naar beneden zakt richting de kaaklijn. De kaaklijn verliest hierdoor haar strakke lijn en er ontstaan hamsterwangen. Het volumeverlies in het gezicht zie je ook vaak terug bij mensen die duursport beoefenen. Door middel van een grote fillerbehandeling, vaak een liquid facelift, kunnen we het volume en de ronde vormen weer terug brengen en verdwijnt de vermoeidheid uit het gezicht. Naast het volumeherstel is er ook veel vraag naar verfraaiing van de konen wanneer moeder natuur niet zo scheutig is geweest.

Liquid facelift met Restylane

Ingevallen wangen opvullen

5. Vollere lippen/rimpeltjes op de bovenlip

Een gedeelde 5e plaats omdat deze vaak met elkaar samenhangen. Wanneer we ouder worden verliezen ook onze lippen aan volume. Hierdoor vervaagt de lipcontour en wordt deze gevoelig voor fijne verticale rimpeltjes op de bovenlip. Het is lastig om deze rimpeltjes helemaal weg te krijgen maar door de lipcontour te verstevigen en/of de lip wat voller te maken met een injecteerbaar vulmiddel kun je de rimpeltjes aanzienlijk verminderen. Wanneer je de lip weer wat voller maakt zal deze er in zijn geheel weer voller en dus jeugdiger uitzien. Wanneer je echt helemaal van de rimpeltjes op de bovenlip af wilt zal er een aanvullende laserbehandeling worden uitgevoerd.

Vollere lippen

Vollere lippen is een wens van zowel jong als oud. Smalle lippen kunnen soms een wat zure uitdrukking aan het gezicht geven. Dit is simpel op te lossen door heel subtiel wat meer volume in de lippen aan te brengen. Soms is het vullen van de lipcontour al voldoende. Wanneer ik met lippen bezig ben verstevig ik vaak ook de mondhoeken. Wanneer deze wat zijn gaan hangen kan ik deze door middel van een paar prikjes zichtbaar liften.

Informatie gebruikte middelen

Voor de rimpeltjes die ontstaan door mimiek gebruik ik botuline toxine. Dit is de werkzame stof in Botox. Naast het merk Botox gebruik ik bij ons in de kliniek ook nog de merken Dysport, Azzalure en Bocouture. De merken hebben dezelfde werking maar soms heeft iemand een voorkeur voor een bepaald merk.

Voor alle andere rimpels, volumeverlies of contourverbetering gebruik ik uitsluitend veilige, afbreekbare fillers. Deze fillers bestaan uit hyaluronzuur, een lichaamseigen product. Merken zijn o.a. Juvederm, Restylane, en Stylage.
Daarnaast hebben we een filler die bestaat uit een gel met hydroxylapatiet van het merk Radiesse. Al deze fillers zijn gemiddeld na circa 9 maanden weer uit het lichaam verdwenen.

Mocht je vragen hebben over behandelingen, producten of rimpeltjes lees dan deze vragen en informatie over Botox.