De 10 meest gestelde vragen over Botox

Botox is de bekendste, meest gebruikte en meest besproken injectable van allemaal. Een behandeling is snel, veilig en zeer doeltreffend. Maar het blijft de gemoederen bezighouden. Lees hier de 10 meest gestelde vragen.

1. Wat is Botox en is de behandeling wel veilig?

Botox is een buitengewoon veilig geneesmiddel dat in de geneeskunde al meer dan 30 jaar gebruikt wordt. De botuline toxine (werkzame stof van Botox) werkt alleen op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

2. Wat is een zone?

Een zone kan zijn de fronsrimpels (de verticale lijn tussen de wenkbrauwen), de voorhoofdsrimpels (horizontale lijnen op het voorhoofd) of de kraaienpootjes (de rimpeltjes naast de ogen). Hoe meer zones hoe goedkoper het in verhouding wordt.

3. Wanneer wordt er een halve zone Botox voor 90 euro gebruikt?

Een halve zone wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het liften van de mondhoeken, onrustige kin, en de lijntjes op de neus.

4.Voor welke rimpels is Botox geschikt?

Met name de fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Ook lijntjes op de neus en kin kunnen behandeld worden. Op deze plaatsen heeft de huid het meest te lijden onder het samentrekken van de spieren, kortom de mimiek. Doordat de huid na behandeling met Botox niet meer samen getrokken word, hersteld deze, en verminderen op den duur ook de rimpeltjes die in de huid gesleten zijn.

5. Wat zijn de eventuele bijwerkingen van Botox?

In de eerste week kan de cliënt de volgende zaken ervaren: Tintelingen, beurse plekken daar waar geprikt is, een wat stijf gevoel en soms een zwaar gevoel op de wenkbrauwen. Al deze normale bijwerkingen zijn met circa 10 dagen weer verdwenen. Bij behandeling van de voorhoofdsrimpels kan in zeldzame gevallen een mogelijke bijwerking (minder dan 1%) ontstaan in de vorm van krachtvermindering in de spiertjes die de wenkbrauwen optillen. Hierdoor kan de wenkbrauw enkele weken wat zwaar kan aanvoelen.

6. Hoe lang duurt de Botox behandeling?

De behandeling op zich duurt circa 5 à 10 minuten. Rekent u echter op iets langer omdat er vaak nog gesprek met de arts aan vooraf gaat. Doorgaans staat u binnen een half uur weer buiten.

7. Is de Botox behandeling pijnlijk?

Er wordt met een heel klein naaldje geïnjecteerd in de huid. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk en omschrijven het als een aantal kleine speldenprikjes. Na de behandeling kan de huid oppervlakkig wat gevoelig zijn.

8. Wanneer is het effect van Botox zichtbaar?

Enkele dagen na behandeling begint het te werken en ziet u al een kleine vermindering van de rimpels. Na 2 weken is het effect maximaal, de rimpels zijn dan al veel minder diep, de huid wordt in de weken hierna steeds gladder.

9. Hoe lang blijft het effect van Botox zichtbaar?

Gemiddeld 3 tot 6 maanden. Vaak is het zo dat na meerder behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden is het nodig de behandeling weer te herhalen. Diepe rimpels/sterke spieren kunnen in het begin vaker behandeld worden, om de 3 tot 4 maanden. NB: Botox is een merknaam, net zoals Dysport, Azzalure, Vistabel en BoCouture. De werkzame stof van al deze producten is botuline toxine.

10. Wat is de prijs van Botox?

De prijs is afhankelijk van het aantal zones wat iemand nodig heeft. Dat kan variëren van 1 tot 3 zones. Wij hanteren een vanaf prijs van 90 euro maar in praktijk komt het niet vaak voor dat iemand hier voldoende aan heeft. De prijs voor 1 zone is 195 euro.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.