dokter Hortoglu in de VIVA

Dokter Hortoglu in de Viva over Holywood geheimen

Door weekblad Viva werd ik benaderd om een aantal foto’s te bekijken van Hollywoodsterren op al dan niet uitgevoerde cosmetische ingrepen.

Nooit helemaal zeker!

Ik vind dat altijd leuk om te doen. Voor en na foto’s bekijken en dan proberen uit te vinden wat voor ingrepen de sterren hebben laten doen. Het is soms net een puzzel. Ik mag dan cosmetisch arts zijn maar ook voor mij blijft het lastig om te beoordelen. Natuurlijk zie ik bij voor en na foto’s wanneer iemand zijn neus heeft laten verkleinen of lippen heeft laten vergroten. Vaak zijn dat hele duidelijke ingrepen. Maar verder blijft het ook voor soms mij giswerk. Ik kan pas met 100% zekerheid zeggen wie wat heeft laten doen wanneer ik de persoon zelf ik in de stoel heb gehad. Helaas heb ik bijvoorbeeld Jennifer Aniston nog niet in mijn stoel mogen verwelkomen maar ik zie wel dat zij haar neus heeft laten doen.

Sterren laten vaak veel verschillende ingrepen doen

Wat het lastig maakt om precies aan te geven wat zij hebben laten doen is dat deze sterren vaak veel verschillende ingrepen laten uitvoeren. Fillers, Botox, laserbehandelingen, thermage, lipofilling, Vampire facelift en ga zo nog maar even door. Allerlei combinaties zijn mogelijk. Meestal worden die ingrepen echt perfect gedaan en blijft een gezicht er heel natuurlijk uitzien. Eigenlijk zie je dan niet dat er iets gedaan is aan zo’n gezicht. Maar op een gegeven moment weet ik dat iemand er voor zijn leeftijd gewoon te goed uit ziet. Bij iedereen beginnen rond een bepaalde leeftijd tekenen van veroudering te ontstaan zoals bv. onregelmatig kaaklijn, ingevallen wangen of lijnen en wallen rond de ogen.

Dokter Hortoglu in de VivaDe druk om er goed uit te blijven zien in Hollywood is enorm

Blijven die tekenen van het ouder worden achterwege dan weet je dat iemand de natuur een handje geholpen heeft. Zolang het er allemaal natuurlijk uit blijft zien heb ik respect voor de resultaten die vaak bereikt worden in het Hollywood wereldje. Het artikel van de Viva gaat toevallig over het Hollywood wereldje, maar die druk om er goed uit te blijven zien is natuurlijk overal aanwezig. Denk bv. aan TV en modellen wereld. Het is natuurlijk heel vaak zo dat wanneer je er niet meer smeuïg genoeg bent, je als acteur of model gewoon je baan kwijt raakt. Vreselijk frustrerend lijkt me dat als je zo gemakkelijk om die reden aan de kant geschoven wordt. De druk om er goed uit te blijven zien is in Hollywood natuurlijk enorm. De sterren kunnen vaak net zo veel geld aan cosmetische ingrepen besteden als ze maar willen en dit in combinatie met het grote aanbod wat er is op dit gebied is het dan ook niet zo raar dat mensen daar te ver in door schieten. Het moet altijd nog beter, nog mooier of strakker. Als het is een keertje mislukt en het moet opnieuw dan wordt het er meestal ook niet mooier op.

Sommige mensen slaan door

En op die manier krijg je dan de typische foute voorbeelden zoals we ze allemaal wel kennen. Acteurs en actrices wat vroeger prachtige mensen waren om te zien zijn op een zeker moment doorgeslagen in hun behandelingen met als gevolg rare vervormde hoofden die er niet natuurlijk meer uitzien. Te strakke facelifts, te volle lippen te hoge wenkbrauwen of te hoge jukbeenderen. Deze mensen krijgen dan bergen commentaar in de media op hoe ze er uit zien en worden versleten als halve gekken.

Dokter Hortoglu, Hollywood GeheimenTot hier en niet verder!

We moeten alleen niet vergeten dat deze ingrepen allemaal uitgevoerd worden door, als het goed is, gespecialiseerde en ervaren artsen en chirurgen. Waarom staat zo’n arts of chirurg toe dat iemand zijn of haar uiterlijk zo laat verknoeien? Een goede arts trekt aan de bel en zegt: “Tot hier en niet verder!” het is zijn taak om ‘een leek’ behoeden voor foute beslissingen. En dat gebeurt ook wel. Het is alleen zo jammer dat er dan altijd ergens wel weer een arts is die een dergelijke behandeling dan toch uitvoert. Zeker in een wereld waar geld geen rol speelt is de kans dat een chirurg dan toch bezwijkt voor het grote geld en toch die operatie uitvoert die zijn cliënt geen goed zal doen. Dat is jammer, maar zoals we allemaal kunnen zien, het gebeurt.

Dokter Hortoglu, Amstelzijde KliniekVoor en na foto’s van sterren

De voor en na foto’s van bekende sterren maken nogal wat los in de media en houden de gemoederen bezig. Er worden zelf hele sites aan gewijd met zowel slechte als mooie voorbeelden . Alle namen van zowel A en B sterren staan er op vermeld, je klikt een naam aan en dan zie je een voor en na foto van de ster met de behandelingen die hij of zij ondergaan zou hebben. Ik zelf interesseer me helemaal niet voor deze sites. Maar toch leeft het enorm onder de mensen. Ook onder mijn cliënten. Het gesprek in de wachtkamer gaat regelmatig over een bekende TV persoonlijkheden met de daarbij behorende discussie wat ze al dan niet gedaan zouden hebben.

Een wereld van geheimen en mysteries?

Het is grappig, de meningen zijn altijd verdeeld, maar iedereen vind het toch wel interessant. “Zij ziet er wel heel mooi uit, wat zou zij gedaan hebben?”, “Wat, heeft zij al een facelift gehad?”, “Nou, zo’n bolle kop zou ik van m’n leven niet willen hebben,….maar als het ietsje minder zou zijn is het misschien toch wel mooi”. Ik vraag me wel eens af waar die fascinatie vandaan komt. Is het nieuwsgierigheid? Wil men er misschien toch stiekem graag uitzien zoals die actrice waar men wel altijd commentaar op heeft? Soms lijkt het een wereld van mysterie en geheimen. Zou de fascinatie daar vandaan komen?