Stylish Above 50

‘Ik wil op natuurlijke manier oud worden’, hoor ik jonge(!) vrouwen zeggen. Maar wat als je op een dag voor de spiegel staat en constateert dat ook jij er niet aan ontkomt. Rimpels, wallen, een frons boven je neusbrug, sombere mondhoeken met fijne rimpeltjes erboven waarin je lipstick zich nestelt, pigmentvlekken, een kaaklijn die uitzakt… Ineens lijk je veel ouder en herken jij je eigen vrolijke gezicht niet meer, want tussen de oren blijf je jong. Ach weten zij veel, hen overkomt dat niet (…) Er zijn vrouwen die absoluut niets willen doen tegen de zichtbare veroudering . Er zijn er ook die er hun hand niet voor omdraaien. Op het strand zie ik steeds vaker vrouwen met borsten die blijven staan als zij liggen. In het winkelcentrum zie ik vrouwen met mooi gewelfde lippen waarvan ik denk is dat nou puur natuur? Wie wil er niet op Angelina Jolie lijken. Maar ingrijpen alleen omdat je zichtbaar ouder wordt? Sharon Stone komt er rond voor uit en is het -nog steeds mooie natuurlijke- gezicht van een fillermerk. Het zijn vrouwen die het voor hun beroep nodig hebben mooi te blijven, een goed excuus? Wie durft, bang dat ze door anderen veroordeeld wordt, er voor uit te komen dat ze botox gebruikt? Onze eigen Linda was er open over. Sophie Hilbrand vroeg het voor haar tv programma, tot grote schrik, aan andere bekende vrouwen. Als statement droeg Sophie zelfs geen make up op het Televizier gala. Stoer misschien, het blijft een leuke vrouw, maar ze zag er ineens jàren ouder uit. Bovendien is make up niet alleen ter verfraaiing, maar ook verzorging. Man of vrouw we maken onszelf al eeuwen mooier, denk aan Cleopatra. In vele culturen wordt het gezicht beschilderd of zelfs definitief veranderd. Mogen wij dan wat doen aan het verval? Telkens sta ik voor de spiegel, durf ik? Ik zie steeds meer wat me stoort en wil me voor deze blog niet laten fotoshoppen! Zal ik het jullie durven vertellen, of gaan jullie me ook veroordelen? En wanneer je er eenmaal aan begint, waar eindigt het dan en wat gaat dat allemaal kosten? Ik bedacht dat ik dat eerst maar eens moet gaan onderzoeken, vandaar vandaag een interview met de sympathieke dokter Hortoglu, cosmetisch arts van de Amstelzijde kliniek. Ga er maar even voor zitten… en lees wat hij voor mij in gedachten heeft en wat dat moet kosten!

Lees het interview met dr. Hortglu op de leuke site van ‘Stylish Aboven 50’:
http://www.stylishabove50.com/durven-we-cosmetische-ingrepen-uit-de-taboesfeer-tehalen/#.VtGMOMeCZ2A