Rimpels verwijderen en Rimpels verminderen

Hangende mondhoeken

DOKTER HAYRI HORTOGLU

Smile and the world smiles back!
Dat klinkt eenvoudig maar wat als de jaren je huid hebben verslapt. Als je dan de hele dag je mondhoeken omhoog moet houden om een open en fris gezicht te hebben… dat is niet te doen. Gelukkig is het niet nodig om met hangende mondhoeken en het daarbij behorende ontevreden en onvriendelijke uiterlijk te blijven lopen. Hangende mondhoeken maken een gezicht ook onterecht ouder. Het behandelen van hangende mondhoeken is dan ook een veel uitgevoerde behandeling bij mij in de kliniek.

Hoe ontstaan hangende mondhoeken?
Naarmate we ouder worden gaat het gebied rond de mondhoeken wat afhangen. Dit komt door volumeverlies in het gezicht of door het onwillekeurig vaak aanspannen van het spiertje in de mondhoeken. In het laatste geval kunnen ook jonge mensen er last van hebben. Vaak gaat het afzakken van de mondhoeken samen met het ontstaan van rimpels, wat een afgetobde, ontevreden uitstraling tot gevolg heeft.

Behandelen van afhangende mondhoeken
Het goede nieuws is dat er, afhankelijk van de oorzaak, verschillende oplossingen of combinaties van behandelingen zijn om het probleem van afhangende mondhoeken te corrigeren. Vaak voldoet een kleine behandeling, die een groot positief effect op uw gehele uitstraling zal hebben.

Hangende mondhoeken door spierwerking
Als de hangende lippen worden veroorzaakt doordat het spiertje de mondhoeken naar beneden trekt, kan de spieractiviteit worden verminderd met botuline toxine (botox). De botox wordt niet in de mond zelf geprikt, maar in de spier wat lager op de kin. Hierdoor ontspant het spiertje in de mondhoek en worden de mondhoeken gelift. Een secuur werkje, met een groots effect!
Hangende mondhoeken door volumeverlies
Veel vaker is het zo, dat hangende mondhoeken worden veroorzaakt door volumeverlies in het gelaat, door het verdwijnen van vet uit de diepere huidlagen en de afname van ondersteunend bindweefsel. De zwaartekracht doet er nog een schepje bovenop. De lippen kunnen naar binnen vallen, de mondhoeken verdwijnen of wijzen naar beneden en de mond wordt in zijn geheel smaller.

Hangende mondhoeken behandelen met een filler
In het geval van volumeverlies is de meest effectieve behandeling een fillerbehandeling met hyaluronzuur, zoals Restylane of Emervel. Soms gaat dit in combinatie met het opvullen van de lippen. In de praktijk van Amstelzijde Kliniek is gebleken dat een combinatie van een behandeling met botox en fillers over het algemeen de mooiste resultaten geeft.

Ben je helemaal klaar met je hangende mondhoeken en zou je graag weer een vrolijke uitstraling hebben? Bel ons op 020 472 38 88 voor meer informatie of het maken van een afspraak. Of mail naar info@amstelzijdekliniek.nl en u heeft snel weer een vrolijke sympathieke uitstraling.

Je wordt met de lach leuker!

Amstelzijde 31
1184 TX Amstelveen
Tel: 020 472 38 88
info@amstelzijdekliniek.nl

 

Volle lippen