Wallen onder de ogen verwijderen?

De oplossing voor een vermoeide blik

Heb je last van een vermoeide blik? Denken mensen vaak dat je niet lekker in je vel zit, niet fit bent of dat je slecht hebt geslapen, terwijl jij je eigenlijk topfit voelt?  Lees in deze blog hoe wij dit probleem verhelpen, zodat je voortaan weer opvalt dankzij je open en uitgeruste uitstraling!

De kwetsbare huid rond de ogen

De huid rond de ogen is vele malen kwetsbaarder dan bij de rest van het gezicht. De huid is dun en maakt daardoor minder talg (vet) aan. Hierdoor wordt de ooghuid sneller droog en is het minder goed beschermd. Daarnaast telt dit gebied maar liefst tweeëntwintig spiertjes die continu in beweging zijn. Wanneer je blij bent, verdrietig, gespannen of boos zie je dit meteen aan je ogen. Deze emoties gaan op den duur hun tol eisen.

Wanneer we ouder worden gaat de huid minder collageen, elastine en hyaluronzuur produceren. Deze stofjes zorgen ervoor dat de huid stevig en egaal blijft. Door de verminderde productie (vanaf het 25e levensjaar) en het feit dat de huid rond de ogen dunner is, zorgt ervoor dat huidveroudering als eerste rond de ogen zichtbaar wordt. Kraaienpootjes, wallen, donkere kringen en overhangende oogleden zijn het resultaat.

Een vermoeide blik verminderen

De volgende behandelingen verminderen een vermoeide blik en zorgen voor een uitgerust uiterlijk:

Kraaienpootjes

Een paar lijntjes naast het oog beschouwen we als charmant, ze geven karakter aan het gezicht. Maar wanneer de lijntjes zich na verloop van tijd uitbreiden tot op het jukbeen of naar de haargrens toe, vinden we het toch niet zo prettig meer. Wij verminderen kraaienpootjes door middel van botox, eventueel gecombineerd met onze 1540 laser.

De spierverslappende werking van botox maakt dat de spiertjes rond de ogen niet meer samentrekken en de huid gladder wordt. Behandeling van kraaienpootjes met botox zorgt altijd voor een natuurlijk resultaat, de grote lijnen zijn niet meer zichtbaar, maar de lijntjes binnen de oogkas blijven wel altijd zichtbaar. Het resultaat is een uitgeruste blik, waarbij de natuurlijke mimiek duidelijk zichtbaar blijft.

Behandeling met de laser zorgt voor stimulering van het collageen. Tevens verstrakt het de huid, waardoor de huid rond de ogen jonger en vitaler wordt.

Donkere kringen

Doordat de huid haar volume verliest naarmate we ouder worden, kan het zijn dat de huid meer doorschijnend wordt dan je gewend bent. De bloedvaten worden zichtbaarder en je ziet er minder gezond en fit uit. Met een filler van hyaluronzuur wordt het volume onder het oog hersteld, waardoor de donkere kringen minder of niet meer zichtbaar zijn.

Wallen

Wallen onder de ogen zijn ophopingen van vocht en vet. Iedereen heeft vet onder het oog zitten, zodat het oog goed beschermd blijft. Wanneer de huid veroudert, zakt het vet naar beneden en ontstaat er een wal.

Een filler zorgt ervoor dat de overgang van het oog naar de wang geleidelijker is, zodat wallen verminderen.

Overhangende oogleden

Veel mensen hebben last van overhangende oogleden, wat zorgt voor een vermoeide en sombere uitstraling. Het kan bijvoorbeeld ook steeds lastiger worden om make-up aan te brengen en overhangende oogleden kunnen hoofdpijn veroorzaken.

Met een ooglidcorrectie worden overhangende oogleden nauwkeurig en zeer veilig verwijderd, het is een relatief kleine ingreep. De plastisch chirurg tekent af hoeveel huid overtollig is. Zo nodig wordt ook een te veel aan vet- en spierweefsel verwijderd. Na de ingreep worden de haarvaatjes dicht gebrand en wordt de incisie gehecht. De littekentjes vallen in de natuurlijke oogplooi van het bovenste ooglid en zijn vrijwel onzichtbaar.

Ook het onderooglid wordt op deze manier behandeld, waarbij er een klein sneetje onder de wimperrand wordt gemaakt.

Gratis consult

Je hoeft niet door te blijven lopen met een vermoeide blik. De specialisten van Amstelzijde Kliniek helpen je graag bij het terugkrijgen van een jeugdige, gezonde en fitte uitstraling. Wij infomeren je tijdens het gratis consult. Klik hier om een afspraak te maken.