De meest gestelde vragen over botox behandelingen

Wat kost een botox behandeling?
Wat wordt bedoeld met een zone?
Na hoeveel tijd is resultaat van de behandeling zichtbaar?
Hoe lang werkt een behandeling
Moet ik een botox behandeling herhalen?
Waar kan botox in het gezicht worden gebruikt?
Waar moet ik op letten bij botox?
Wanneer kan ik geen botox gebruiken?
Wanneer kan ik sporten na botox?
Wat mag niet na botox?
Is botox veilig?
Is botox schadelijk?
Is botox giftig?
Is botox blijvend?
Wat doet botox precies?
Hoe lang blijft botox zichtbaar?
Wat is botox eigenlijk?
Wat kost botox tegen zweten?
Waarom zou ik kiezen voor botox?
Welke soorten botox zijn er?
Waar wordt botox van gemaakt?
Waar blijft botox in het lichaam?
Is botox duur?
Hoe lang werkt botox bij fronsrimpels?
Hoe oud moet je zijn voor botox?
Is botox voor lippen?
Raak je verslaafd aan botox?

Wat kost een Botox behandeling?

De prijs voor een behandeling is afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Het tarief voor een behandeling begint bij 75 euro. Ter indicatie: de prijs voor bijvoorbeeld de behandeling van de frons is 165 euro. Op onze prijslijst vindt u alle tarieven.

Wat wordt bedoeld met een zone?

Een zone is een specifiek te behandelen gebied, zoals bijvoorbeeld de frons, het voorhoofd of de kraaienpootjes.

Na hoeveel tijd is resultaat van de behandeling zichtbaar?

Meestal is na drie à vier dagen het effect van de behandeling merkbaar. Na tien dagen is het resultaat optimaal. Cliënten van Amstelzijde Kliniek komen na twee weken terug voor een controleafspraak.

Hoe lang werkt een behandeling?

Gemiddeld houdt het effect van een behandeling vier maanden aan, maar dit is per persoon verschillend. Hierbij spelen het verwachtingspatroon en ook de mate van perfectionisme bij de cliënt een rol.

Moet ik de Botox behandeling herhalen?

Indien u het resultaat van de behandeling wilt behouden, dient de behandeling na enkele maanden herhaald te worden, omdat dan de botox is uitgewerkt en de rimpels terugkomen. Overigens is het een fabel dat rimpels na het uitwerken van de botox verergerd terug zouden komen.

Waar kan botox in het gezicht worden gebruikt?

Botox wordt in het gezicht gebruikt voor het verminderen van de volgende kenmerken; voorhoofdrimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes (rimpels om de ogen) bovenliprimpels, putjes en rimpels in de kin, bunnylijntjes (lijntjes op de neus die zichtbaar zijn als je je neus optrekt, lacht of tegen de zon inkijkt) en hangende mondhoeken.

Verder is het mogelijk om de wenkbrauwen te liften, chronische migraine te behandelen en overmatig zweten (oksels, voeten en handen) te verminderen.

Waar moet ik op letten bij botox?

Allereerst is het belangrijk om te weten of de cosmetisch arts is aangesloten bij de Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). De NVCG ziet erop toe dat de kwaliteit van de gehele sector wordt behouden en bewaakt. Daarbij biedt de NGCG objectieve informatie aan mensen die een cosmetische behandeling overwegen.

De cosmetisch arts van Amstelzijde Kliniek, drs. Hayri Hortoglu, is zelf actief betrokken bij het NVCG.

Verder is het verstandig een consult aan te vragen voordat u wordt behandeld. Bij Amstelzijde Kliniek is dit consult gratis. Tijdens het consult nemen wij met u door wat de behandeling precies inhoudt, met welke stoffen er wordt gewerkt en wat u kunt verwachten wat resultaten betreft. Vraag hier uw gratis consult aan.

Het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt bij de behandelend arts.

Wanneer kan ik geen botox gebruiken?

Tijdens uw zwangerschap of wanneer u borstvoeding geeft, is het niet mogelijk behandeld te worden met botox. Vier weken na de botoxbehandeling, is het veilig om zwanger te raken.

Wij vragen u tijdens het consult altijd of u medicatie gebruikt. Bepaalde medicijnen zoals aminoglycoside antibiotica kunnen namelijk het effect van botox versterken.

Contra-indicaties

 • Myasthenia gravis (spierziekte);
 • Amyotrofe laterale sclerose (spierziekte);
 • Eaton-Lambertsyndroom (spierziekte);
 • Infectie van het te behandelen gebied: Wanneer het te behandelen gebied geïnfecteerd is, zal eerst de infectie moeten genezen, voordat wij u kunnen behandelen;
 • Zwangerschap/borstvoeding;
 • Gebruik van medicatie zoals aminoglycoside antibiotica.

Relatieve contra-indicaties; bij een relatieve contra-indicatie wegen wij vooraf zorgvuldig af of de behandeling kan worden uitgevoerd of niet.

 • Verlamming van de spier;
 • Multipele sclerose.

Wanneer kan ik sporten na botox?

De eerste 24 uur na uw botox behandeling, raden wij ten zeerste af om te sporten of andere zware lichamelijke activiteiten te verrichten. Wanneer er druk komt op het behandelde gebied, zou de botox zich kunnen verspreiden.

Wat mag niet na botox?

De volgende activiteiten mogen voor een bepaalde periode nadat u met botox bent behandeld, niet worden uitgevoerd:

 • Sporten; tot 24 uur na de behandeling;
 • Sauna; tot 2 dagen na de behandeling;
 • Zonnebank; tot een week na de behandeling;
 • Schoonheidssalon; tot twee weken na de behandeling;
 • Het gebruik van bloed verdunnende medicatie, zoals Marcomar, Sinaspril, Sintrom, Ascal, APC, kinderasperine (u meldt het gebruik hiervan tijdens het consult). De arts adviseert welke medicatie (tijdelijk) gestopt dient te worden.

Is botox veilig?

Botox is veilig en niet schadelijk voor het lichaam. Bij zeer hoge (en niet toegestane concentraties binnen de cosmetische industrie) wordt botox pas gevaarlijk. Botox wordt in 4 tot 6 maanden weer afgebroken door het lichaam.

Is botox schadelijk?

Botox is niet schadelijk voor de gezondheid. De bijwerkingen die zouden kunnen ontstaan na een botox behandeling, hebben voornamelijk betrekking op het behandelde gebied. Zo kunt u bijvoorbeeld een blauwe plek krijgen of de huid kan wat gezwollen zijn. Dit is echter na een aantal dagen niet meer te zien.

In slechts zeer zeldzame gevallen kan de botox ook op andere spieren werken, buiten het behandelde gebied, wat bijvoorbeeld kan leiden tot een tijdelijk hangend bovenste ooglid.

Het is heel belangrijk dat u tijdens het consult met de behandelend arts aangeeft of u medicatie gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft en of u kampt met een bepaalde ziekten. Door hier duidelijk over te zijn, worden complicaties voorkomen.

Is botox giftig?

In de cosmetische geneeskunde worden zeer verdunde concentraties botox gebruikt, waardoor de botox absoluut niet giftig is. Botox wordt in 4 tot 6 maanden weer afgebroken door het lichaam.

Is botox blijvend?

Botox is niet blijvend, maar raakt na 4 tot 6 maanden uitgewerkt. Het volledige resultaat van de botox behandeling is zichtbaar na 10 tot 14 dagen na uw behandeling. Na deze periode is de botuline goeddeels afgebroken waarna de normale spieractiviteit terug keert. Hierdoor neemt het effect van botox op de rimpels geleidelijk af.

Wat doet botox precies?

Botulinetoxine is een natuurlijk voorkomend eiwit van een bacterie. Injectie hiermee blokkeert de zenuwimpuls, waardoor de spieren ontspannen. Algemeen bekend is dat botox kan worden gebruikt voor het verminderen of laten verdwijnen van rimpels, maar botox kan ook worden gebruikt voor het oplossen van medische problemen.

Zo is een botox behandeling zeer geschikt voor het behandelen van zweethanden- voeten of oksels en wordt het gebruikt bij tandenknarsen, migraine en spastische spieren.

Botox zorgt er ook voor dat huidige rimpels niet erger worden. Doordat met botox de spieractiviteit wordt verminderd, kan de rimpel zich niet verder ontwikkelen. Dit is echter alleen het geval tijdens de werkzaamheid van botox (4 tot 6 maanden) en de behandeling zal dus moeten worden herhaald om dit effect te behouden.

Hoe lang blijft botox zichtbaar?

Botox heeft geen blijvend effect. Gemiddeld na 4 tot 6 maanden raakt de botox uitgewerkt. Bij regelmatige behandeling met Botox blijft de stof langer actief en kunt u langer genieten van het resultaat.

Daarnaast is het zo dat tijdens de periode dat botox in het lichaam werkzaam is, de rimpel zich niet verder kan ontwikkelen. Daarom kan botox ook preventief (er worden dan kleinere hoeveelheden gebruikt – vaak aangeduid met “baby botox”) worden gebruikt bij het tegengaan van rimpels.

Twee dagen na de behandeling begint de botox zichtbaar te worden. Het beste resultaat is na 10 tot 14 dagen zichtbaar. Na vier maanden begint het effect langzaamaan weg te trekken, waarbij de botox na zes maanden nog voor 30% werkt.

Wat is botox eigenlijk?

Botox is een merknaam voor het medicijn botuline toxine. Er zijn meerdere merken die de stof botuline toxine bevatten. In Nederland zijn er 3 merken botuline die voor cosmetische doeleinden gebruikt mag worden: botox, azzalure, en bocouture.

Botuline toxine is een neurotoxisch gif, dat door de bacterie Clostridium botulinum wordt geproduceerd. Het is een eiwit dat op zenuwcellen inwerkt en het wordt voor verschillende medische toepassingen gebruikt. Botulinetoxine wordt in de cosmetische toepassing verdund, waardoor een botox behandeling zeer veilig is.

In de cosmetische wereld wordt botox gebruikt voor de volgende doeleinden:

Verder wordt botox ook ingezet voor medische toepassingen, zoals tandenknarsen, (bruxisme) overmatig transpireren, spastische spieren en migraine.

Wat kost botox tegen zweten?

Botox wordt gebruikt voor het verhinderen van overmatig zweten. Daar waar botox in het geval van rimpelbehandelingen ervoor zorgt dat de spiertjes in het gezicht worden verlamd, zorgt het bij deze behandeling ervoor dat het zweetsignaal van de zenuwen wordt geblokkeerd. Het is mogelijk om de oksels, handen of voeten te behandelen tegen overmatig zweten.

Kosten botox behandelingen tegen zweten:

Oksels € 590,00
Handen € 650,00
Voeten € 750,00

Waarom zou ik kiezen voor botox?

U kiest voor botuline toxine injecties omdat u merkt dat rimpels steeds zichtbaarder worden of omdat u er vermoeid of chagrijnig uitziet. Door middel van botox krijgt u uw jeugdigheid weer terug en ziet het gelaat er fit en uitgerust uit, waarbij wij het heel erg belangrijk vinden dat resultaten natuurlijk zijn.

Een botox behandeling is zeer veilig en zorgt ervoor dat de spier niet of nauwelijks meer kan bewegen. Hierdoor zullen de rimpels minder zichtbaar worden of zelfs helemaal verdwijnen. Botox kent nauwelijks bijwerkingen, wel kan het behandelde gebied wat blauwe plekken hebben en direct na de behandeling kunnen er rode bultjes zichtbaar zijn.

Deze bijwerkingen trekken echter binnen enkele dagen weg. Zolang de botoxbehandeling door een bekwame arts wordt gedaan, is de kans op complicaties zeer klein.

Welke soorten botox zijn er?

Botox is een merknaam, botulinetoxine is de werkzame stof die ervoor zorgt dat de spieren verlamd raken. Naast botox zijn er dus nog andere merken, die botulinetoxine bevatten.

De overige botulinetoxine merken zijn: Azzalure, Vistabel, Dysport en Bocouture. Bij Amstelzijde Kliniek gebruiken wij Botox, Azzalure, en bocouture. Ieder individu reageert anders op de verschillende merken daarom bepaalt de arts o.b.v. zijn ervaringen en kennis welk product hij gebruikt. Zowel azzalure,bocouture, als botox zijn zeer veilige medicijnen.

Waar wordt botox van gemaakt?

Botulinetoxine is een eiwit dat voorkomt in een bacterie. In de cosmetische geneeskunde wordt botulinetoxine in zeer lage concentraties gebruikt, waarbij het middel de signaaloverdracht van de zenuw naar de spier tijdelijk stil legt. Behandeling met botox is zeer veilig en wordt gebruikt voor het verminderen van rimpels, maar ook bijvoorbeeld bij het behandelen van tandenknarsen, migraine en overmatig zweten.

Waar blijft botox in het lichaam?

Botox blijft alleen op de plek die behandeld is, met een straal van 1 centimeter om dit gebied heen. Het argument dat botox door het lichaam wordt verplaatst en daarbij bijvoorbeeld in het bloed terecht komt, is dus niet waar. Het molecuul botuline toxine, een eiwit, wordt na verloop van tijd afgebroken in aminozuuren en via de lever uitgescheiden.

Is botox duur?

Iedere kliniek hanteert haar eigen prijzen betreffende botox. Bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen gebruiken wij Botox, bocouture en Azzalure. Wilt u een overzicht van onze prijzen?

Hoe lang werkt botox bij fronsrimpels?

Een fronsrimpel ontstaat door te veel activiteit van de spieren. Door botox injecties zullen de spiertjes in het voorhoofd zich gaan ontspannen, zodat de fronsrimpel minder zichtbaar wordt of helemaal zal verdwijnen. Dit effect houdt 4 tot 6 maanden aan, de botox zal gedurende deze periode steeds minder zichtbaar worden.

Hoe oud moet je zijn voor botox?

In Nederland is de wettige leeftijd voor het ondergaan van botox en/of filler behandelingen (cosmetische chirurgie) achttien jaar. Echter is de cosmetisch chirurg van Amstelzijde Kliniek in Amstelveen, Drs. Hayri Hortoglu, ervan overtuigd dat niet ieder lichaam op achttienjarige leeftijd is volgroeid en behandelt liever alleen cliënten die 21 jaar en ouder zijn.

Is botox voor lippen?

Het is een misvatting dat botox wordt gebruikt voor het opvullen van lippen, dit wordt namelijk gedaan met fillers. Botox is de stof die spieren uitschakelt, zodat rimpels verminderen. Een filler is een stof die de huid opvult en daarmee dus zeer geschikt voor het bereiken van meer volume in de lippen. Wat wel mogelijk is met botox, is het behandelen van de rimpels boven de lippen.

Raak je verslaafd aan botox?

Lichamelijke verslaving zoals aan alcohol, drugs of tabak is er niet voor botuline injecties. Wat sommige mensen wel kunnen hebben, is dat zij als het ware zeer gesteld raken aan het resultaat van botox. Deze mensen zijn dan niet verslaafd aan de botox, maar meer aan het effect van botox. Bij Amstelzijde Kliniek wordt u echter altijd eerlijk geadviseerd, ook wanneer wij het niet eens zijn met (opnieuw) behandelen.