Welke soorten rimpels zijn er?

Er zijn een aantal verschillende rimpels die voorkomen in het gezicht, namelijk:

  • Kraaienpootjes: Kraaienpootjes zijn de rimpeltjes die ontstaan naast de ogen, ook wel oogrimpels genoemd.
  • Fronsrimpel: Deze rimpel ontstaat op het voorhoofd, tussen de ogen. Wanneer u tegen de zon in kijkt of boos bent, is deze rimpel goed te zien. Een fronsrimpel die permanent zichtbaar is, kan ervoor zorgen dat u altijd boos kijkt, ook wanneer u dit niet bent.
  • Neus lippenplooi: Deze rimpel is zichtbaar aan de zijkant van de neus en loopt naar de lippen door. De neus lippenplooi kan een vermoeid uiterlijk veroorzaken.
  • Rimpels onder de ogen: Rimpels onder de ogen laten u er ouder uitzien. Vooral wanneer u daarnaast ook last heeft van wallen of donkere kringen, kan dit gebied een doorn in het oog zijn.

Rimpels en het ouder worden van de huid horen er nu eenmaal bij. Toch kunt u het als cosmetisch storend ervaren. Het is ook niet fijn om constant te moeten horen dat u boos kijkt, er moe uitziet of dat u ouder wordt geschat dan dat u in werkelijkheid bent.

Voor het effectief verminderen en verwijderen van rimpels zijn er bij Amstelzijde Kliniek meerdere mogelijkheden, zoals behandeling met botox en/of fillers, (chemische) peelings en laserbehandelingen.