Acne

acne-voorkomen-of-genezen

Heeft u last van acne? Dan bent u niet de enige. Acne is namelijk de meest voorkomende huidaandoening en ontstaat doordat een kliertje in de huid ontstoken raakt. Het is een onschuldige huidaandoening, maar kan wel behoorlijk lastig en vervelend zijn. In deze blog leest u hoe acne precies ontstaat en wat de mogelijke behandelingen zijn.

Hoe ontstaat acne?

De talgkliertjes in onze huid maken talg aan. Talg is een vettige stof, die de huid beschermt en haar soepel houdt. Wanneer dit proces uit balans raakt, raken de talgklieren verstopt en ontstoken. Er vormen zich rode bultjes, puistjes, comedonen (mee-eters) en onderhuidse ontstekingen. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.

Welke factoren hebben invloed op de vorming van acne?

Hormonale processen, chemische stoffen, erfelijkheid, uitknijpen en wrijving op de huid kunnen invloed hebben op acne. Daarnaast kunnen bepaalde voedingsmiddelen acne verergeren, denk hierbij bijvoorbeeld aan varkensvlees, zuivel, suiker, chocolade en patat.

Het is belangrijk om de gebieden met acne te reinigen en verzorgen met de juiste producten.

Littekens

Helaas hebben mensen met acne niet alleen te maken met de acne zelf, maar ook met de littekens die ontstaan. Het blijkt dat de mate van littekenvorming sterk verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen kunnen van relatief kleine ontstekingen al littekens overhouden.

Acne en acnelitteken behandeling

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om acne en littekens te laten verminderen en verdwijnen, welke behandeling het beste past bij uw situatie wordt duidelijk na het intakegesprek.

 

Laserbehandeling, microdermabrasie & peelings

Door middel van IPL- en/of laserbehandelingen is het mogelijk om acne doeltreffend aan te pakken. U zult merken dat de acne verminderd, roodheid afneemt en dat de huid egaler wordt. Door vroegtijdig de acne aan te pakken voorkomt u littekenvorming. Wanneer er reeds sprake is van littekenvorming, dan zijn wij tevens in staat dit effectief te behandelen. De beste resultaten worden behaald wanneer de laserbehandeling wordt gecombineerd met microdermabrasiepeelings en dieptereinigingen.

Thuisverzorging

Met de verschillende mogelijkheden voor het behandelen van acne komen we al een heel eind in het verminderen hiervan. De juiste thuisverzorging, die goed aansluit op de behandelingen in de kliniek, is zeer belangrijk. Het gebruik van Reviderm & SkinCeuticals staat centraal binnen onze kliniek. Gedegen advies, begeleiding en consequent gebruik van de juiste thuisverzorgingsproducten dragen ertoe bij dat de acne sneller zal verdwijnen. Wij adviseren u hier dan ook graag over.