Algemene voorwaarden van Amstelzijde Kliniek VOF, gevestigd te Amstelveen aan de Amstelzijde 31 en te Amsterdam aan de Koninginneweg 42, hierna te noemen Amstelzijde Kliniek, en de daaraan verbonden al dan niet vrijgevestigde Artsen en consulenten. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle door Amstelzijde Kliniek gesloten behandelovereenkomsten.
Algemene voorwaarden
1. Definities
In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
Behandeling: alle behandelingen die door Amstelzijde Kliniek worden uitgevoerd.
Behandelovereenkomst: de door Amstelzijde Kliniek met een Cliënt gesloten overeenkomst betreffende een behandeling.
Cliënt: de persoon op wie de behandelovereenkomst betrekking heeft (de opdrachtgever)
Dossier: Het dossier zoals bedoeld in artikel 7:454 van het Burgerlijk Wetboek. Dit betreft (de verzameling van) de gegevens omtrent de gezondheid van de Cliënt en de te diens aanzien uitgevoerde verrichtingen, naast de andere gegevens die voor een goede hulpverlening aan de Cliënt noodzakelijk zijn.
Geneeskundige handelingen: Dit zijn ‘behandelingen op het gebied van de geneeskunst’ zoals omschreven in artikel 7:446 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek.
Handelsnaam (de opdrachtnemer): Amstelzijde Kliniek VOF, werkend onder de naam Amstelzijde Kliniek, gevestigd aan de Amstelzijde 31 te Amstelveen en ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van
Koophandel onder nummer 67524133;
Zorgverlener: De natuurlijke persoon die werkzaam is bij of voor Handelsnaam en die Wlz-zorg, Zvw-zorg of andere zorg uitvoert
overeenkomstig het bepaalde in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).
2. Toepasselijkheid van de algemene voorwaarden
- Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en behandelovereenkomst van Handelsnaam, ook indien voor de uitvoering daarvan door Handelsnaam een derde wordt ingeschakeld.
- Indien enige bepaling in deze algemene voorwaarden nietig is of wordt vernietigd, dan laat dat de andere bepalingen in stand.
- Amstelzijde Kliniek heeft het recht deze algemene voorwaarden te wijzigen
- Van deze algemene voorwaarden mag slechts worden afgeweken indien Amstelzijde Kliniek daarmee uitdrukkelijk en schriftelijk heeft ingestemd. Algemene voorwaarden van de Cliënt worden niet geaccepteerd.
3. Resultaten behandeling
- Op Amstelzijde Kliniek rust een inspanningsplicht (en geen resultaatsverplichting) om zich in te spannen voor een goed resultaat. Er kan derhalve geen garantie worden gegeven op een resultaat. Cliënt is zich ervan bewust dat het resultaat van de behandeling kan afwijken van zijn/haar verwachtingspatroon. Wanneer het uiteindelijke resultaat onverhoopt afwijkt van het door de Cliënt verwachte resultaat, zal Handelsnaam met Cliënt naar een oplossing zoeken. Bij behandelingen bestaat er een risico dat er complicaties optreden
- Absolute symmetrie bij dubbelzijdige behandelingen is nimmer te garanderen.
- Soms is het noodzakelijk om een aanvullende behandeling uit te voeren voor het verkrijgen van een goed eindresultaat of in geval van onvoorziene omstandigheden. Deze aanvullende behandeling brengt extra kosten met zich mee.
4. Uitvoering behandelovereenkomst
- Een Cliënt gaat een behandelovereenkomst aan met Amstelzijde Medewerkers van Amstelzijde Kliniek worden nimmer contractpartij van de Cliënt.
- Amstelzijde Kliniek heeft het recht werkzaamheden te laten verrichten door een derde, een zogenaamde hulppersoon.
- Voorafgaand het sluiten van de Behandelingsovereenkomst wordt Cliënt door Amstelzijde Kliniek geïnformeerd over:
- De gehanteerde werkwijze en de (beoogde) resultaten en (mogelijke) gevolgen van de behandeling (schriftelijk);
- alternatieven voor de behandeling;
- de prijs van de behandeling en wijze van betaling en de
betalingsvoorwaarden (schriftelijk);
d. het (de) tijdstip(pen) en de plaats van behandeling;
e. de bedenktijd voor de behandeling;
f. de te nemen acties na het sluiten van de Behandelingsovereenkomst;
g. indien en voor zo ver mogelijk: welke Zorgverlener(s) feitelijk de behandeling zal (zullen) uitvoeren of bij de uitvoering van de behandelingsovereenkomst zijn betrokken
h. de informatie/instructies voor de Cliënt, te volgen voorafgaand aan de behandeling (schriftelijk);
i. de instructies voor begeleiding, opvang, vervoer en bereikbaarheid (schriftelijk);
j. de instructies aan Cliënt voor na de behandeling, inclusief informatie over de symptomen waarbij de Cliënt contact moet opnemen met Handelsnaam en gegevens over de persoon van degene met wie de Cliënt in die gevallen contact moet opnemen (schriftelijk);
k. informatie over de bereikbaarheid van Amstelzijde Kliniek buiten werktijden voor het geval complicaties optreden (schriftelijk);
l. deze Algemene Voorwaarden (schriftelijk).
Waar in dit artikel schriftelijk staat wordt ook bedoeld per email.
- Voor alle verrichtingen ter uitvoering van de Behandelingsovereenkomst is de toestemming van de Cliënt vereist. Als de Cliënt dat verzoekt, legt Handelsnaam schriftelijk vast voor welke verrichtingen hij toestemming heeft verkregen en verstrekt hij de Cliënt een afschrift daarvan. Voor medische behandelingen geldt een minimale leeftijd van 18 jaar.
- De Zorgverlener richt een dossier in met betrekking tot de geneeskundige behandelingen van de Client.
- Voor zover dit voor een goede hulpverlening noodzakelijk is, maakt de Zorgverlener aantekening van de gegevens over de gezondheid van de Cliënt en de uitgevoerde verrichtingen en neemt hij andere stukken met zodanige gegevens op.
- Onder meer worden in het Dossier vastgelegd:
- toegediende en voorgeschreven medicatie;
- als van toepassing de traceerbaarheid van medicatie, implantaten en andere medische hulpmiddelen.
- Op verzoek van de Cliënt verstrekt de Zorgverlener zo spoedig mogelijk inzage en/of een gratis afschrift van het dossier aan de Cliënt. Verstrekking blijft achterwege voor zover dit noodzakelijk is in het belang van de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van een ander.
- Op verzoek van de Cliënt voegt de Zorgverlener een door de Cliënt afgegeven verklaring met betrekking tot de in het dossier opgenomen stukken aan het dossier toe.
- De Amstelzijde Kliniek vernietigt de door hem bewaarde bescheiden binnen drie maanden nadat de Cliënt daarom gevraagd Vernietiging blijft achterwege als het redelijkerwijs aannemelijk is dat bewaring van aanmerkelijk belang is voor een ander dan de Cliënt en als vernietiging volgens de wet niet mag. Bij een dergelijk verzoek dient Cliënt zich te legitimeren.
- Behalve als om eerdere vernietiging is gevraagd, bewaart de Amstelzijde Kliniek de bescheiden in het dossier gedurende 20 jaren vanaf het tijdstip waarop zij zijn vervaardigd of zoveel langer als uit de zorg van een goed Zorgverlener voortvloeit.
5. Medewerkingsplicht
- De Cliënt geeft Amstelzijde Kliniek c.q de Zorgverlener naar waarheid de inlichtingen en de medewerking die deze redelijkerwijs voor het uitvoeren van de behandelovereenkomst behoeft en dient de adviezen van Amstelzijde Kliniek c.q. de Zorgverlener op te volgen. Bij een Geneeskundige handeling is de Cliënt verplicht voorafgaande de behandeling een medische vragenlijst in te vullen en aan de Zorgverlener af te geven.
- De Cliënt dient zich steeds op eerste verzoek van Amstelzijde Kliniek te kunnen legitimeren met een wettelijk erkend legitimatiebewijs voorzien van een BSN. Kan een Cliënt een dergelijk legitimatiebewijs niet tonen, dan is Amstelzijde Kliniek gerechtigd de behandelovereenkomst op te schorten. De kosten daarvan komen voor rekening van de Cliënt.
6. Annulering
- Indien een Cliënt een afspraak annuleert binnen 48 uur voor de afspraak of niet verschijnt dan worden kosten van euro 45 in rekening gebracht.
- Handelsnaam heeft het recht om de overeenkomst op te zeggen en daarmee de behandeling te annuleren indien de Cliënt de (aan)betaling niet tijdig heeft voldaan.
- Annuleren, uitstellen of verzetten van een behandeling bij ziekte of letsel; U dient een getekende schriftelijke medische verklaring van uw huisarts of behandelend specialist te overleggen waarin staat dat de geplande behandeling niet op de geplande behandeldatum kan plaatsvinden. In dat geval worden er geen kosten in rekening gebracht.
- Behoudens tegenbewijs geldt in deze de administratie van Handelsnaam tot het volledige bewijs dat een zodanige afspraak gemaakt was.
- Afspraken kunnen uitsluitend per mail info@amstelzijdekliniek.nl worden geannuleerd.
7. Geheimhouding
- Amstelzijde Kliniek c.q. de Zorgverlener zal voldoen aan haar beroepsgeheim, tenzij het recht de kliniek of Zorgverlener tot het doorbreken van haar geheimhoudingsplicht verplicht en behoudens een geval van overmacht.
- Handelsnaam heeft het recht om informatie te gebruiken voor statistische doeleinden. Amstelzijde Kliniek zal er daarbij voor zorgdragen dat de informatie niet te herleiden is tot de individuele Cliënt.
8. Overmacht
- Amstelzijde Kliniek is niet gehouden tot nakoming van enige verplichting jegens de Cliënt indien de kliniek daartoe wordt gehinderd als gevolg van een omstandigheid die niet te wijten is aan haar schuld en ook niet anderszins voor haar rekening komt. Van een dergelijke omstandigheid is onder meer sprake in geval van een staking, een onvoorzienbaar tekort aan personeel, ziekte van een behandelaar, vertrek van een behandelaar, een algemeen gebrek aan de benodigde (grond)stoffen en/of andere benodigde zaken of diensten die nodig zijn voor het uitvoeren van de opdracht, een epidemie, plotselinge oorlog, natuurgeweld, onverwachte overheidsmaatregelen, quarantaines of andere belemmeringen.
- Tijdens een periode van overmacht worden de verplichtingen van Amstelzijde Kliniek opgeschort. Als die periode langer duurt dan zes maanden, hebben beide partijen het recht om de overeenkomst te ontbinden, zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding
- Als Amstelzijde Kliniek op het moment van intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan en de behandelovereenkomst op grond van lid 2 wordt ontbonden, dan heeft de kliniek het recht het reeds uitgevoerde deel te factureren.
- Als de Cliënt op het moment van intreden van de overmacht een behandeling al geheel of gedeeltelijk heeft betaald en de behandelovereenkomst op grond van lid 2 wordt ontbonden, dan heeft zij recht op terugbetaling indien en voor zover de behandeling niet heeft
- Zowel Handelsnaam als de Cliënt behouden het recht te allen tijde wegens aantoonbare bijzondere omstandigheden (overmacht), de datum en/of tijd voor de behandeling te verzetten.
9. Betaling van de behandeling
- In het geval Amstelzijde Kliniek een offerte heeft afgegeven, dan blijft die offerte geldig voor de periode die op de offerte is aangegeven.
- Amstelzijde Kliniek kan een (gedeeltelijke) vooruitbetaling (aanbetaling) van de voor de uitvoering van de behandeling van Cliënt verlangen.
- De Cliënt is, gehouden het volledige bedrag direct na de behandeling te voldoen tenzij partijen daarover andere schriftelijke afspraken hebben gemaakt. Indien door Cliënt niet tijdig is betaald, dan is de Cliënt direct in verzuim. Amstelzijde Kliniek heeft het recht om alle gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten op de Cliënt te verhalen.
- Betalingen worden eerst in mindering gebracht op de oudste openstaande facturen.
- Amstelzijde Kliniek heeft geen overeenkomsten met De Cliënt dient de behandeling dan ook zelf te betalen.
- Genoemde prijzen (bijvoorbeeld op de website of in de offerte/behandelovereenkomst) zijn altijd onder voorbehoud van tikfouten.
10. Wijziging, opzegging, opschorting of ontbinding van de behandelovereenkomst
- Indien tijdens de uitvoering van de behandelovereenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering daarvan noodzakelijk is om deze te wijzigen of aan te vullen, dan zullen partijen daarover in overleg treden. De Cliënt stemt met een wijziging of aanvulling in indien dat redelijkerwijs van de Cliënt kan worden verlangd.
- Amstelzijde Kliniek heeft het recht de behandelovereenkomst te ontbinden, op te zeggen of op te schorten:
- indien de Cliënt zich onbehoorlijk of onheus gedraagt jegens Amstelzijde Kliniek of haar medewerkers;
- indien de Cliënt voor de behandeling niet aan de betalingsvoorwaarden heeft voldaan;
- indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de verplichtingen voortvloeiende uit de overeenkomst in redelijkheid niet van Amstelzijde Kliniek kan worden verlangd.
- Indien de opzegging, opschorting of ontbinding aan de Cliënt is te wijten dan wel voor diens rekening komt, dan heeft Amstelzijde Kliniek het recht de daaruit voortvloeiende schade op de Cliënt te verhalen.
- Amstelzijde Kliniek heeft zowel voor de behandeling als tussentijds het recht om de uitvoering van de behandeling op te schorten, tot het moment dat Cliënt het verschuldigde bedrag aan Handelsnaam heeft voldaan. De Cliënt behoudt de mogelijkheid tot behandeling.
- Indien de Cliënt zich niet houdt aan de verstrekte instructies rondom roken, drugs- en alcohol gebruik voor de behandeling, kan Amstelzijde Kliniek genoodzaakt zijn de behandeling te Volledige kosten en (aan)betalingen komen voor rekening van de Cliënt.
- Wanneer de Cliënt mondeling of schriftelijk een behandeling toezegt, geldt deze communicatie als een bindende overeenkomst om de behandeling te ondergaan en treden de betalings- en annuleringsvoorwaarden in werking (artikelen 6 en 9). Wanneer de behandelovereenkomst is getekend, is deze bindend voor beide
- Amstelzijde Kliniek behoudt zich het recht de geplande behandeling, ingreep of operatie door een andere bevoegde Zorgverlener te laten
11. In gebreke blijven van betaling
Door het feit dat Amstelzijde Kliniek op de vervaldatum van de betalingsvoorwaarden niet de beschikking heeft gekregen over het volledige bedrag van deze betalingsvoorwaarden, is de Cliënt zonder enige kennisgeving in gebreke van betaling gebleven.
12. Informatie voor presentatiedoeleinden
Slechts wanneer schriftelijk toestemming is verkregen van de Cliënt zal Amstelzijde Kliniek (publiekelijk) gebruik maken van de informatie, die men verkregen heeft voor, tijdens en/of na de behandeling.
13. Aansprakelijkheid
- De aansprakelijkheid van Amstelzijde Kliniek wordt beperkt tot het bedrag waarvoor zij is verzekerd en daarnaast gemaximeerd tot het gefactureerde bedrag, tenzij sprake is van een Geneeskundige handeling in de zin van de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst. In (artikel 463 van) de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) is bepaald dat de aansprakelijkheid van een Zorgverlener niet contractueel kan worden beperkt of uitgesloten. In het algemeen gaat het daarbij om schuldaansprakelijkheid. Dat laatste betekent dat de Zorgverlener alleen aansprakelijk is voor schade die is ontstaan door verwijtbaar handelen, dus door het maken van een verwijtbare fout en niet voor schade als gevolg van gebruikelijke complicaties of evidente risico’s van de behandeling.
- Amstelzijde Kliniek is niet aansprakelijk voor schade aan of vermissing van de eigendommen van een Cliënt. De Cliënt dient zelf de nodige zorg in acht te nemen om schade aan of vermissing van zijn eigendommen te
- Amstelzijde Kliniek is niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan door een oorzaak die voor rekening van de Cliënt komt, zoals de door Cliënt verstrekte onjuiste of onvolledige informatie.
- De verjarings- en vervaltermijn van een vordering van de Cliënt is, in afwijking van de wettelijke termijn, één jaar.
14. Geschillen
- Op de behandelovereenkomsten met Amstelzijde Kliniek is het Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen die verband houden met deze behandelovereenkomsten worden beslecht door de bevoegde rechter
- Partijen zullen eerst een beroep op de rechter en/of klachten- of geschilleninstantie doen nadat zij zich hebben ingespannen het geschil in onderling overleg te beslechten. Hiervoor wordt verwezen naar de klachtenregeling van Amstelzijde Kliniek.
15. Afhandeling klachten
-
Een Klacht van Opdrachtgever, q. Patiënt of diens Vertegenwoordiger kan worden ingediend via het e-mailadres info@amstelzijdekliniek.nl Opdrachtnemer spant zich ervoor in de Klacht zo snel mogelijk op te lossen. Wordt de klacht niet in onderling overleg naar de wens van Opdrachtgever dan wel Cliënt opgelost, dan is de klachtenregeling van DOKh van toepassing. Deze is te vinden op de website van DOKh.
- Opdrachtnemer is tevens ter zake van de behandeling van Geschillen aangesloten bij De toepasselijke Geschillenregeling is eveneens te vinden op de website van DOKh.
16. Vordering van betalingen
Voor rekening van de Cliënt komen voorts alle door Handelsnaam te maken kosten in verband met de invordering, zowel gerechtelijke als buiten gerechtelijke. De incassokosten worden berekend overeenkomstig het Besluit Vergoeding Buitengerechtelijke incassokosten. In geval van gerechtelijke interventie komen naast de buitengerechtelijke kosten tevens de geliquideerde proceskosten voor rekening van de Cliënt. Voor zover Amstelzijde Kliniek gehouden is tot betaling van omzetbelasting over de invorderingskosten, worden vermelde invorderingskosten daarmee verhoogd.
17. Prijswijzigingen
Amstelzijde Kliniek behoudt zich het recht voor om zonder nadere kennisgeving de tarieven van de prijslijst te wijzigen. Voor elke behandeling geldt het tarief dat op de site van Handelsnaam staat op het moment dat de behandeling plaatsvindt. De nieuwe tarieven gelden vanaf het moment van bekendmaking. Echter, prijzen van lopende behandelingen blijven gelden.
Hetzelfde geldt voor offertes echter alleen zolang de offerte geldig is. Reageert men na de aangegeven offertedatum dan gaat de Cliënt automatisch akkoord met de nieuwe prijs.
18. Verrekening
Een beroep van de Cliënt op verrekening is niet mogelijk wanneer de tegenvordering van de Cliënt door Amstelzijde Kliniek op goede gronden wordt bestreden.
19. Privacy
- Bij de verwerking van persoonsgegevens door Handelsnaam wordt de relevante wetgeving op het gebied van verwerking van persoonsgegevens, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming (UAVG) en de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg (Wabvpz), toegepast.
- Op de door Handelsnaam verwerkte persoonsgegevens is de Privacy Policy van Amstelzijde Kliniek van toepassing. De Privacy Policy is te vinden op de website van Amstelzijde Kliniek.