Botox behandelingen

Binnen Amstelzijde Kliniek, onder de rook van Amsterdam, voeren wij dagelijks botox behandelingen uit. Een botox behandeling is zeer effectief bij de behandeling van bijvoorbeeld kraaienpootjes, fronsrimpels of verslapping van de huid. Ook voor putjes in de kin, hangende mondhoeken, fysieke ongemakken als migraine, tandenknarsen en overmatig transpireren is een botox behandeling een ideale oplossing.

Botox behandeling in Amstelveen en Amsterdam

Tijdens de botox behandeling spuit de cosmetisch arts de botox met een heel fijn naaldje in de spier, net onder de huid. Dit gebeurt in een hele lage dosis. Je voelt een paar kleine prikjes en hier heb je verder geen (na)pijn van. Jouw huid kan na de botox behandeling een beetje rood en gezwollen zijn, maar dit trekt na een paar uur vanzelf weg. Ook kan de huid wat beurs aanvoelen, dit neemt in de loop van de dag af.

Botox behandeling tegen rimpels

Een botoxbehandeling is een goede oplossing voor rimpels en kraaienpootjes. Denk hierbij aan fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes bij de ogen. Voor fijne lijntjes rondom de mond raden wij een laserbehandeling of een peeling aan, eventueel gecombineerd met een filler in lage dosis.  Tijdens de intake voorafgaand aan de behandeling worden de verschillende behandelopties besproken. 

Met botox kraaienpootjes of voorhoofdslijnen aanpakken, zijn beide veel voorkomende en effectieve botox behandelingen. Bij een botoxbehandeling tegen rimpels of kraaienpootjes word je zorgvuldig behandeld door onze cosmetisch arts. Botox is niet gevaarlijk, het is wel van belang dat het deskundig wordt toegediend. Bij Amstelzijde Kliniek hebben we jarenlange ervaring zodat jij als je nieuwe zelf de deur uit stapt.

Wat kost een botox behandeling?

De prijs voor een behandeling is afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Het tarief voor een botox behandeling varieert tussen de  €90,– en €495,–. de kosten zijn afhankelijk van het te behandelen gebied. Ter indicatie: de prijs voor bijvoorbeeld de behandeling van de frons is €165. Op onze prijslijst vind je alle tarieven.

Waarvoor kun je botox gebruiken?

Fronsrimpels

Een botoxbehandeling is een effectieve manier om de fronsrimpels te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen.

Meer over fronsrimpels

Kraaienpootjes

Een mooie behandeling met een frisser en jeugdiger uiterlijk als resultaat!

Meer over kraaienpootjes

Voorhoofdsrimpels

Wij kijken bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen naar de werkelijke oorzaak van de rimpels om de juiste behandeling te bepalen.

Meer over voorhoofdsrimpels

Migraine

Botox is sinds een paar jaar een succesvolle behandeling tegen migraine en spanningshoofdpijn.

Meer over migraine

Overmatig zweten

Een botoxbehandeling tegen zweetoksels kan de oplossing zijn.

Meer over overmatig zweten

Kin correctie

Met trekken de spiertjes minder aan en wordt de huid weer rustig en egaal.

Meer over kin correctie

Aanwijzen lippen

Gummy smile

Op eenvoudige wijze verholpen.

Meer over gummy smile

Consult hangende mondhoeken

Bunny lines

Lijntjes verzwakken of geheel doen verdwijnen.

Meer over bunny lines

vrouw krijgt filler geinjecteerd

Rimpels bovenlip

Rimpels op de bovenlip verminderen.

Meer over rimpels bovenlip

behandeling-consultatie-amstelzijde-kliniek-amsterdam

Hangende mondhoeken

Groot positief effect op uw gehele uitstraling.

Meer hierover

Wat is botox?

Botox is de merknaam voor een medicijn dat uit een hele lage concentratie eiwit, botuline toxine type A, bestaat. In de volksmond wordt deze behandeling, ongeacht het merk, vaak botox genoemd. Het eiwit in de botuline toxine zorgt ervoor dat de zenuw geen signaal meer kan overbrengen naar het spiertje. Het spiertje kan zich hierdoor, voor een periode van 3 tot 6 maanden na de behandeling niet meer of veel minder samentrekken. Het gevolg is dat rimpels verminderen of zelfs verdwijnen. Nadat de botox is afgebroken zal de oorspronkelijke werking van de spier weer terugkeren.

Wat is het verschil tussen botox en fillers?

Botox zorgt er tijdelijk voor dat bepaalde spiertjes tijdelijk niet meer kunnen samentrekken. Dit zorgt voor minder tot geen zichtbare rimpels en lijntjes. Een filler zorgt voor plaatselijk meer volume, met bijvoorbeeld vollere lippen of mooiere gezichtscontouren als resultaat.

Welke merken botox zijn er?

Wij werken bij Amstelzijde Kliniek met de merken Botox®, Bocouture® en Azzalure®. Deze merken zijn volledig legaal in Nederland en zijn veilig te gebruiken. De werking van deze merken is vrijwel identiek. Welk merk we gebruiken hangt af van jouw specifieke wensen. De cosmetisch arts kijkt in het consult naar jouw persoonlijke situatie stemt de behandeling daarop af.

Waarmee kan ik Botox combineren?

Botox kan goed gecombineerd worden met fillers of andere huidverbeterende behandelingen.
We bieden verschillende combinatiebehandelingen aan en adviseren je tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek graag over de mogelijkheden.

Controle afspraak na botoxbehandeling

Als je voor het eerst een botoxbehandeling laat uitvoeren plannen we meestal een controleafspraak in om het resultaat te bespreken. Mocht het nodig zijn kan er nog wat bijgespoten worden in dezelfde zone (niet bijspuiten voor andere zone). Hier hoef je niet voor te betalen. Elke spier en persoon is anders, vandaar dat een controleafspraak bij een eerste behandeling belangrijk is.

Wat wordt bedoeld met zone?

Een zone is een specifiek te behandelen gebied, zoals bijvoorbeeld de frons, het voorhoofd of de kraaienpootjes.Een zone is een specifiek te behandelen gebied, zoals bijvoorbeeld de frons, het voorhoofd of de kraaienpootjes.

Hoe lang blijft botox zichtbaar?

Botox heeft geen blijvend effect. Na gemiddeld 4 tot 6 maanden raakt de Botox uitgewerkt. Bij regelmatige behandeling met Botox blijft de stof langer actief en kun je langer genieten van het resultaat.

botoxbehandeling-mannen-amstelzijde-kliniek

Daarnaast is het zo dat tijdens de periode dat Botox in het lichaam werkzaam is, de rimpel zich niet verder kan ontwikkelen. Daarom kan Botox ook preventief (er worden dan kleinere hoeveelheden gebruikt – vaak aangeduid met “baby Botox”) worden gebruikt bij het tegengaan van rimpels.

Twee dagen na de behandeling zie je het eerste resultaat en het beste resultaat is na 10 tot 14 dagen zichtbaar. Na vier maanden begint het effect langzaamaan weg te trekken, waarbij de Botox na zes maanden nog voor 30% werkt.

Moet ik een botoxbehandeling herhalen?

Als je het resultaat van de behandeling wilt behouden, adviseren we je om de behandeling na een paar maanden te herhalen. De Botox is dan uitgewerkt en de rimpels komen terug. Het is een fabel dat rimpels na het uitwerken van de Botox verergeren.

Waar in het gezicht wordt botox gebruikt?

Botox wordt in het gezicht gebruikt voor het verminderen van: voorhoofdrimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes (rimpels om de ogen) bovenliprimpels, putjes en rimpels in de kin, bunnylijntjes (lijntjes op de neus die zichtbaar zijn als je je neus optrekt, lacht of tegen de zon inkijkt) en hangende mondhoeken.
Verder is het mogelijk om met Botox je wenkbrauwen te liften, migraine te behandelen en overmatig zweten (oksels, voeten en handen) te verminderen.

Waar moet ik op letten bij botox?

Allereerst is het belangrijk om te weten of de cosmetisch arts is aangesloten bij de Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). De NVCG ziet erop toe dat de kwaliteit van de gehele sector wordt behouden en bewaakt. Daarbij biedt de NGCG objectieve informatie aan mensen die een cosmetische behandeling overwegen.

De cosmetisch arts van Amstelzijde Kliniek, drs. Hayri Hortoglu, is zelf actief betrokken bij de NVCG.

Verder is het verstandig een consult aan te vragen voordat je wordt behandeld. Bij Amstelzijde Kliniek is dit consult gratis. Tijdens het consult nemen wij met je door wat de behandeling precies inhoudt, met welke stoffen er wordt gewerkt en wat je kunt verwachten wat resultaten betreft. Vraag hier jouw gratis consult aan.

Het is belangrijk dat jij je zelf op je gemak voelt bij de behandelend arts.

Wanneer kan ik geen botox gebruiken?

Tijdens jouw zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft, is een Botoxbehandeling niet mogelijk. Vanaf vier weken na de Botoxbehandeling is het veilig om zwanger te raken.

Wij vragen je tijdens het consult altijd of je medicatie gebruikt. Bepaalde medicijnen zoals aminoglycoside antibiotica kunnen namelijk het effect van Botox versterken.

Botox mag niet toegepast worden in de volgende gevallen:

 • Myasthenia gravis (spierziekte)
 • Amyotrofe laterale sclerose (spierziekte)
 • Eaton-Lambertsyndroom (spierziekte)
 • Infectie van het te behandelen gebied: Wanneer het te behandelen gebied geïnfecteerd is, zal eerst de infectie moeten genezen, voordat wij je kunnen behandelen
 • Zwangerschap/borstvoeding
 • Gebruik van medicatie zoals aminoglycoside antibiotica.

In de volgende gevallen wegen we zorgvuldig af of de behandeling mogelijk is

 • Verlamming van de spier;
 • Multipele sclerose.

Wanneer kan ik sporten na botox?

De eerste 24 uur na jouw Botoxbehandeling, raden wij ten zeerste af om te sporten of andere zware lichamelijke activiteiten te verrichten. Wanneer er druk komt op het behandelde gebied, zou de Botox zich kunnen verspreiden.

Wat mag niet na een botoxbehandeling?

 • Sporten tot 24 uur na de behandeling
 • Sauna tot 2 dagen na de behandeling
 • Zonnebanken tot een week na de behandeling
 • Naar de schoonheidssalon tot twee weken na de behandeling
 • Gebruikmaken van bloedverdunnende medicatie, zoals Marcomar,
 • Sinaspril, Sintrom, Ascal, APC, kinderaspirine. Meld medicijngebruik altijd tijdens het consult, de arts adviseert welke medicatie (tijdelijk) gestopt dient te worden.

Is botox veilig?

Botox is veilig en niet schadelijk voor het lichaam. Bij zeer hoge (en niet toegestane concentraties binnen de cosmetische industrie) wordt Botox pas gevaarlijk. Botox wordt in 4 tot 6 maanden weer afgebroken door het lichaam.

Is botox schadelijk?

Botox is niet schadelijk voor de gezondheid. De bijwerkingen die zouden kunnen ontstaan na een Botoxbehandeling, hebben voornamelijk betrekking op het behandelde gebied. Zo kun je bijvoorbeeld een blauwe plek krijgen of de huid kan wat gezwollen zijn. Dit is na een aantal dagen niet meer te zien.

In slechts zeer zeldzame gevallen kan de Botox ook op andere spieren werken, buiten het behandelde gebied, wat bijvoorbeeld kan leiden tot een tijdelijk hangend bovenste ooglid.

Het is heel belangrijk dat je tijdens het consult met de behandelend arts aangeeft of je medicatie gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft en of je kampt met een bepaalde ziekten. Door hier duidelijk over te zijn, worden complicaties voorkomen.

1-Amstelzijde-Kliniek

Meer informatie?

Het is belangrijk dat je je goed laat informeren voordat je begint aan een Botox behandeling. Ook nodigen we je graag uit voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Je kunt dan al jouw vragen stellen en ontvangt een persoonlijk behandelplan. Neem contact met ons op voor een afspraak.