Dokter Hortoglu over zijn visie op cosmetisch chirurgie

Maar wat is nu “er goed uit zien?” Is dat voor iedereen hetzelfde of anders geformuleerd, is schoonheid in een concept te vangen?

Je goed voelen wordt vaak versterkt door er goed uit te zien.

Vertaald naar ons beroep, de cosmetische geneeskunde, kan men zich afvragen of dit gewenst dan wel noodzakelijk is. Wij denken van niet. Immers ieder mens is uniek. Iedere persoon zal zijn eigen grenzen en verwachtingen moeten bepalen. Wij, de professionals van de Amstelzijde Kliniek, hopen u als een navigator in de cosmetische geneeskunde bij te staan en u te helpen bij de keuzes die u gaat maken.

Dokter Hortoglu over de ‘Golden Ratio’

Hoewel de mode wereld, media en de tijdsgeest veel invloed uitoefent op wat mooi en “in “ is, zie je in alle tijden terugkerende kenmerken van wat als hip en mooi word gezien. Het lijkt erop dat wij mensen een gezamenlijk –onderbewust- idee hebben over wat schoonheid is. Op basis hiervan zou je haast denken, dat er toch een schoonheidsconcept bestaat. Neem bijvoorbeeld de Golden Ratio, de guldensnedeverhouding waaruit volgens sommigen het ideale lichaam is opgebouwd. Leonardo Da Vinci gebruikte deze verhoudingen bv. voor zijn ontwerpen. Er is ook een soort nieuwe Golden Ratio voor het gezicht, de perfecte verhoudingen.

Dokter Hortoglu cosmetisch chirurgie

Dokter Hortoglu “Ik werk niet met een mal.”

Een aantal jaren geleden was er opeens het perfecte gezicht wat uit een hartvorm bestond, door de Daily Mail groot gebracht op de voorpagina. Hoewel er een kern van waarheid in het hartvormige gezicht schuilt, denk ik zelf niet in perfecte gezichten en perfecte vormen. Wat voor de één mooi is kan voor de ander lelijk zijn. Ieder gezicht is uniek en vanuit die basis doe ik mijn best verbeteringen aan te brengen.

Dokter HortogluDokter Hortoglu: ‘Ik behandel individuen, ik werk niet met het concept schoonheid’

Wij, de professionals van de Amstelzijde Kliniek willen u een dienst leveren waarbij verantwoorde cosmetiek er toe bijdraagt je goed te voelen. De veranderingen die gaande zijn en nog gaan komen in zowel de technische aspecten van het cosmetische vak als de grotere sociale acceptatie in de maatschappij, dwingen ons er toe om vooraan te lopen met deze ontwikkelingen. En toch wensen wij geen “concept schoonheid” neer te zetten. Wij streven er naar u als individu datgene te bieden wat het beste bij u past.

 

 

Met warme groet,
Drs. Hayri Hortoglu

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?