Beenvaatjes

beenvaatjes-amstelzijde-kliniek

De temperaturen lopen langzaam op en de zon laat zich steeds meer zien, warme kleren worden opgeborgen en velen kijken na die lange donkere dagen weer kritischer naar hun eigen lichaam. En daar zijn ze dan, die ontsierende rode/blauwe vaatjes op de benen. Het jurkje wordt maar weer terug in de kast gelegd en de lange broek gaat weer aan.

Velen weten niet dat deze vaatjes tegenwoordig heel gemakkelijk en effectief behandeld kunnen worden. Wij behandelen hier alles over beenvaatjes verwijderen met een laser.

Wat zijn beenvaatjes?

Beenvaatjes, ook wel bekend als spider veins of teleangiëctasieën, vormen een veelvoorkomend huidprobleem waarbij kleine, zichtbare adertjes net onder het huidoppervlak verschijnen. Deze vaatjes kunnen rood, blauw of paars van kleur zijn en lijken vaak op dunne spinnetjes of berkentakjes, vandaar hun benamingen. Hoewel beenvaatjes voornamelijk een cosmetische zorg zijn en zelden pijn of ongemak veroorzaken, kunnen ze een indicatie zijn van onderliggende veneuze insufficiëntie.

Oorzaken van Beenvaatjes

De ontwikkeling van beenvaatjes kan door verschillende factoren worden beïnvloed. Erfelijke aanleg speelt een belangrijke rol; als uw familieleden last hebben van beenvaatjes, is de kans groter dat u ze ook krijgt. Hormonale veranderingen, zoals die optreden tijdens zwangerschap, menopauze of als gevolg van anticonceptiepillen, kunnen ook bijdragen aan hun vorming. Langdurig staan of zitten, overgewicht, en ouder worden zijn additionele factoren die de druk in de beenvenen verhogen en de vorming van beenvaatjes kunnen bevorderen.

Typen Beenvaatjes

Beenvaatjes kunnen in verschillende vormen voorkomen, afhankelijk van hun locatie en de grootte van de aderen. De meest voorkomende types zijn:

  • Reticulaire aderen: Dit zijn de iets grotere, blauwachtige aderen die onder de huid liggen. Ze vormen vaak de basis waaruit kleinere beenvaatjes ontstaan.
  • Telangiëctasieën: Dit zijn de kleinste en meest oppervlakkige vaatjes die zichtbaar zijn op de huid. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen, maar worden het meest op de benen en in het gezicht gezien.

Gezondheidsimplicaties

Hoewel beenvaatjes meestal niet pijnlijk zijn en geen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, kiezen veel mensen ervoor ze te laten behandelen vanwege esthetische redenen. In sommige gevallen kunnen beenvaatjes echter wijzen op een onderliggende veneuze ziekte. Als u naast de zichtbare vaatjes ook last heeft van symptomen zoals beenzwelling, nachtelijke krampen, of zware benen, is het belangrijk om medisch advies in te winnen.

Professionele behandeling van beenvaatjes bij Amstelzijde Kliniek

Bij Amstelzijde Kliniek begrijpen we dat beenvaatjes, hoewel onschuldig, een bron van onzekerheid kunnen zijn. Daarom bieden wij verschillende effectieve behandelingen aan om deze vaatjes veilig en met minimale ongemakken te verwijderen. Onze behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de esthetiek van uw huid, zodat u zich weer comfortabel voelt met uw uiterlijk.

Beenvaatjes laseren

Lasertherapie is een van de effectiefste behandelingen voor het verwijderen van beenvaatjes. Bij Amstelzijde Kliniek gebruiken we de geavanceerde Nd:YAG laser, die specifiek ontworpen is om de beenvaatjes doelgericht te laseren zonder de omliggende huid te beschadigen. De laser zendt licht uit dat door het bloed in de vaatjes wordt geabsorbeerd, waardoor het bloed coaguleert en de vaatwandjes beschadigen. Het lichaam ruimt vervolgens op natuurlijke wijze de behandelde vaatjes op, wat resulteert in een gladdere huid.

Beenvaatjes laseren: het resultaat

Na de behandeling met de Nd:YAG laser bij Amstelzijde Kliniek, kunt u significante verbeteringen verwachten. De behandelde beenvaatjes worden over de loop van 8 tot 12 weken door het lichaam opgeruimd, wat resulteert in gladdere, egale benen. Een vervolgbehandeling wordt indien nodig na minimaal 8 weken gepland. Zie bovenstaande foto voor het resultaat na het laseren van de beenvaatjes bij de Amstelzijde Kliniek.

Beenvaatjes laseren: de kosten

De beslissing om beenvaatjes te laten laseren is een investering in uw welzijn en zelfvertrouwen. Bij Amstelzijde Kliniek begrijpen we dat transparantie over de kosten belangrijk is voor onze cliënten. De kosten voor het laseren van beenvaatjes is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte van het te behandelen gebied en het aantal sessies dat nodig is om de gewenste resultaten te bereiken. Over het algemeen adviseren we 2 tot 3 behandelingen voor het beste resultaat.

Gedetailleerd overzicht van behandelkosten

Om u een helder beeld te geven van wat u kunt verwachten, hieronder een overzicht van de kosten van het verwijderen van beenvaatjes gebaseerd op het te behandelen gebied:

  • L-zone (Gelaat, klein gebied beenvaatjes): €225,00 per behandeling.
  • XL-zone (Gelaat + hals/decolleté, medium gebied beenvaatjes): €295,00 per behandeling.
  • XXL-zone (Gelaat + hals/decolleté, groot gebied beenvaatjes): €350,00 per behandeling.

Deze prijsstelling zorgt voor flexibiliteit en stelt ons in staat een behandeling op maat aan te bieden, afgestemd op uw specifieke behoeften. Tijdens een persoonlijk consult bij onze huidtherapeut krijgt u de gelegenheid om uw wensen en verwachtingen te bespreken. Samen stellen we vervolgens een behandelplan op, compleet met een nauwkeurige schatting van de kosten, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Uw consult: De eerste stap

We nodigen u uit voor een vrijblijvend consult waarbij we niet alleen uw huid grondig zullen analyseren, maar ook alle vragen beantwoorden die u hebt over de behandeling en de bijbehorende kosten. Ons doel is om u een duidelijk en eerlijk kostenoverzicht te bieden, zodat u een geïnformeerde beslissing kunt nemen over uw behandeling.

Bij Amstelzijde Kliniek staan we voor u klaar om samen de weg naar een zelfverzekerder uiterlijk in te slaan. Ontdek de mogelijkheden en zet vandaag nog de eerste stap naar een huid waarin u zich goed voelt. Vul onderstaand contactformulier in en contacteer ons direct!