Doffe Huid

Wat is een doffe huid en hoe ziet doffe huid eruit? Een niet-optimale huidconditie kan ervoor zorgen dat uw gezicht er dof en vaal uitziet. Factoren zoals pigmentvlekken, zichtbare vaatjes en een ruwe textuur dragen bij aan een oneffen uitstraling. Bovendien kan extreme droogheid de zichtbaarheid van lijntjes verhogen, waardoor de huid er ouder uitziet dan deze is.

Behandeling van een doffe en vale huid

Bij Amstelzijde Kliniek zetten onze ervaren huidtherapeuten geavanceerde laserapparatuur en hoogwaardige producten in om uw huidconditie te verbeteren en uw doffe huid te laten stralen. Peelings, variërend van zeer mild tot intensief, zijn uitstekend geschikt om de huidstructuur te verfijnen en de teint op te helderen, waardoor uw huid weer gaat glanzen. We maken gebruik van Dermaceutic peelings die speciaal zijn ontworpen voor diverse doeleinden zoals het aanpakken van pigmentproblemen, acne (littekens), rimpels en huidverslapping.

Het verschil tussen doffe en vale huid

Hoewel de termen ‘doffe huid’ en ‘vale huid’ vaak door elkaar gebruikt worden, verwijzen ze naar enigszins verschillende huidcondities. Een doffe huid kenmerkt zich door een gebrek aan glans en kan er levenloos uitzien, vaak het gevolg van ophoping van dode huidcellen, uitdroging of vermoeidheid. Dit maakt de huid ruw en kan de natuurlijke uitstraling dempen. Aan de andere kant duidt een vale huid op een huid die een gelijkmatige teint mist en een grijze of gelige ondertoon kan hebben, wat vaak veroorzaakt wordt door een slechte bloedcirculatie, blootstelling aan vervuiling en lifestyle-factoren zoals roken of ongezonde voeding. Beide condities kunnen effectief worden behandeld met de juiste huidverzorgingsregimes en klinische interventies, waarbij de nadruk ligt op het revitaliseren van de huid en het herstellen van een gezonde, stralende teint.

Uitgebreid aanbod aan behandelingen

Ontdek meer over onze uitgebreide behandelingen die gericht zijn op het verbeteren van uw huidconditie en het afscheid nemen van een doffe, vale huid. Van specifieke laserbehandelingen voor donkere huidtypes tot onze Profhilo behandelingen, wij bieden oplossingen voor diverse huidproblemen.

Hier leest u meer over het uitgebreide aanbod van behandelingen tegen een doffe huid.

Samenwerking voor natuurlijke schoonheid

Bij Amstelzijde Kliniek werken onze cosmetisch artsen en huidtherapeuten nauw samen om natuurlijke en aantrekkelijke resultaten te realiseren. Of uw zorg nu de oorzaak van een doffe huid betreft of het verfraaien van uw gezicht; ons team is toegewijd aan uw schoonheid en welzijn.

Donkere huide laserbehandeling

Profhilo behandeling

Daarnaast kunt u bij onze cosmetisch artsen terecht voor een Profhilo behandeling.
Profhilo is een dunne gel op basis van ultra puur hyaluronzuur. Hyaluronzuur wordt van nature in de huid geproduceerd en kan tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden. Na inspuiting blijft Profhilo 28 dagen in de huid en geeft langzaam hyaluronzuur af.

Het stimuleert de aanmaak van 4 typen collageen en van elastine. Dit wordt bioremodelling genoemd en zorgt voor huidverjonging en verstrakking. Het resultaat: Een optimaal gehydrateerde huid die jonger en strakker oogt!

Binnen de Amstelzijde kliniek werken de cosmetisch artsen en huidtherapeutes nauw samen om de mooiste (natuurlijke) resultaten te behalen !

Profhilo product