Donkere Huid

Een donkere huid heeft een andere huidstructuur dan een lichte huid, waardoor er een andere aanpak is voor huidproblemen. Bij Amstelzijde Kliniek in  Amsterdam en Amstelveen bieden wij verschillende oplossingen voor (veelvoorkomende) huidproblemen op een donkere huid.

Littekens op een donkere huid

Het collageen van een donkere huid is taaier, wat een voordeel is in het geval van huidveroudering. Het is een nadeel als het gaat om littekens, omdat het littekenweefsel daardoor ook taaier, steviger en zelfs dikker is. Dit betekent dat littekens vaak goed zichtbaar zijn en voor vervelende bijverschijnselen zorgen, zoals pijn en gevoeligheid.

Bij Amstelzijde Kliniek passen wij laserbehandelingen toe die naast de witte huid ook zeer geschikt is voor de donkere huid.

Onze huidtherapeute kijkt graag samen met jou wat de beste behandeling is. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek.

Hyperpigmentatie donkere huid

Hyperpigmentatie bij een donkere huid is een veelvoorkomend huidprobleem, waarbij bepaalde huidgebieden donkerder worden dan de omliggende huid. Deze aandoening kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen, of huidbeschadigingen. De behandeling van hyperpigmentatie bij een donkere huid vereist een zorgvuldige aanpak. Chemische peelings en lasertherapie zijn populaire hyperpigmentatie, donkere huid behandeling. Het is essentieel om een dermatoloog te raadplegen voor een aangepaste behandeling, rekening houdend met de unieke eigenschappen van de donkere huid. Je kunt ook onze specialisten raadplegen voor een gepersonaliseerd advies.

Pigmentvlekken donkere huid en donkere kringen

Pigmentvlekken en donkere kringen komen veel voor bij mensen met een donkere huid.
Zoals je zelf waarschijnlijk weet, is het belangrijk om te kijken welke technieken je laat toepassen op een donkere huid. De juiste kennis is bepalend voor een goed resultaat. De huidtherapeuten van de Amstelzijde Kliniek hebben ervaring met de donkere huidtypes en voeren alleen effectieve en vooral veilige behandelingen uit.

Pigmentvlekken verwijderen op donkere huid

Het verwijderen van pigmentvlekken op een donkere huid vereist specialistische zorg. Behandelingen zoals lasertherapie, chemische peelings, en aangepaste huidverzorgingsproducten kunnen effectief zijn. Het is belangrijk om behandelingen te kiezen die veilig en effectief zijn voor de donkere huid. Voor de vermindering en het verwijderen van pigmentvlekken op de donkere huid kiezen wij voor de Mela Peel Forte in combinatie met de juiste skincare.

We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden om donkere kringen en pigmentvlekken te verminderen. Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan via ons contactformulier en voor je het weet straal jij weer!

Donkere huide laserbehandeling

Acne(littekens) op een donkere huid

Acne(littekens) op een donkere huid

Acne ontstaat door een ontsteking van de talgklieren, wat resulteert in pukkeltjes en wondjes. Een vervelende aandoening, waar zowel jongeren als volwassenen last van kunnen hebben. Wij snappen dat acne ontzettend vervelend is en helpen jou graag met een passende oplossing.

Laserbehandeling tegen acne(littekens) op een donkere huid in Amstelveen

Binnen Amstelzijde Kliniek beschikken wij over een speciale laser waarmee we acne(littekens) kunnen verminderen op de donkere huid. Daarnaast zijn de reguliere acnebehandelingen, zoals dieptereiniging en peelings ook geschikt voor de donkere huid.

Onze huidtherapeuten denken graag met je mee over een passend behandelplan, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bindweefsel massage

Striae op een donkere huid

peel-behandeling-donkere-huid-amstelzijde-kliniek

Striae is een vervelend gevolg van het snel uitrekken van de huid. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap of in het geval van overgewicht. Striae, ook wel tijgerstrepen genoemd, bestaat uit lange strepen, meestal op de buik, benen en billen.

Wat kun je doen tegen striae op een donkere huid?

Striae op een donkere huid is goed te behandelen met een laserbehandeling.

Laserbehandeling tegen striae op een donkere huid in Amstelveen

De speciale 1540 laser is ideaal voor het verminderen van striae op jouw donkere huid. Deze laserbehandeling is veilig en zorgt ervoor dat de striae verminderd wordt zonder de huid te beschadigen. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek met onze huidtherapeut.

Ongewenste haargroei bij donkere huid

Voor de donkere huid wordt de Nd:YAG laser ingezet. Deze effectieve laser stolt de haarvaatjes die de haren van voeding voorzien. Dit stopt na een tijdje de haargroei. Door deze gerichte aanpak zijn we in staat op een effectieve en vooral veilige manier ongewenste haargroei te verminderen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het verminderen van ongewenste haargroei voor jou? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek.