Rokerslijntjes

Wist je dat je aandacht eerst naar de ogen en dan naar de mond gaat als je iemand aankijkt? De mond is dus een belangrijke blikvanger. Het gebied is gevoelig voor veroudering, wat een negatief effect op je uitstraling kan hebben. Denk aan rimpels op je bovenlip, afhangende mondhoeken en dunnere lippen.

Rimpels op de bovenlip

Eén van de onvermijdelijke gevolgen van het ouder worden is het ontstaan van rimpels op de bovenlip. Een natuurlijk gegeven, waar de één zich meer aan stoort dan de ander. Gelukkig valt er genoeg aan te doen. Afhankelijk van de oorzaak zijn er diverse behandelingen waarmee je rimpels op je bovenlip kunt verminderen.

De rimpels ontstaan door de beweeglijkheid van de huid of door volumeverlies door het ouder worden. Rimpels op de bovenlip worden ook wel rokerslijntjes of barcode genoemd, omdat de spieren rond de mond heel actief zijn als je rookt. Als niet-roker kun je er ook last van krijgen, het kan ook erfelijk zijn.

Behandeling rimpels op de bovenlip in Amstelveen

Er zijn verschillende manieren om de rimpeltjes in de bovenlip aan te pakken. De lijntjes kunnen worden opgevuld met fillers. Het stilleggen van de spieractiviteit met botox kan ook een oplossing zijn. In sommige gevallen is een laserbehandeling of peeling van de huid heel effectief. Soms is een combinatie van behandelwijzen aan te raden.

Verwijderen of verminderen van rimpels op de bovenlip met fillers

Rimpels op de bovenlip, ook wel rokerslijntjes of barcode genoemd, kunnen zeer effectief worden verzacht door de stevigheid in de contouren van de lippen terug te brengen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een filler op basis van het lichaamseigen hyaluronzuur, zoals Restylane of Juvéderm . De lipcontour wordt scherper, waardoor de huid glad trekt. De verticale lijntjes op de lippen, waar de lippenstift vaak in opkruipt, kunnen effectief opgevuld worden met een filler.

Verwijderen of verminderen van rimpels op de bovenlip met botox

Het is ook mogelijk om de dynamische rimpels op de bovenlip te verzachten door de spieractiviteit af te laten nemen met botuline toxine (botox ). Dit is een specialistische methode, die uitsluitend mag worden uitgevoerd door artsen met veel expertise. Bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen hebben de artsen jarenlange ervaring met de toepassing van botox.

Laserbehandeling voor rimpels

In sommige gevallen kan bij rimpels op de bovenlip een laserbehandeling, of een behandeling waarbij laser gecombineerd wordt met een andere methode, noodzakelijk zijn. Na de laserbehandeling voelt de huid aan of je te lang in de zon hebt gelegen en kan de huid iets gaan schilferen. Als dit effect weggetrokken is, is het resultaat een onmiskenbaar gladdere huid. Lees hier meer over laserbehandelingen voor rimpels.