Rokerslijntjes

Het gezicht spreekt boekdelen, en de mond speelt hierin een cruciale rol als centraal punt van expressie. Naarmate we ouder worden, kan het gebied rond de mond tekenen van veroudering vertonen, zoals rokerslijntjes, die een ongewenste invloed op uw uitstraling kunnen hebben. Deze fijne lijntjes rond de mond kunnen uw gelaat een vermoeide of verouderde uitstraling geven, zelfs als u nooit gerookt heeft.

Oorzaken en behandelingen van rokerslijntjes

Rokerslijntjes, vaak herkenbaar als fijne verticale lijntjes op de bovenlip, ontstaan door een combinatie van factoren zoals spierbewegingen, volumeverlies door veroudering, en soms door roken of erfelijke aanleg. Ongeacht de oorzaak, bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen bieden we geavanceerde behandelingen aan om deze lijntjes effectief te verminderen en uw mond weer een jeugdige uitstraling te geven. De beste behandeling tegen rokerslijntjes zijn fillers.

Behandeling rimpels op de bovenlip in Amstelveen

Er zijn verschillende manieren om de rimpeltjes in de bovenlip aan te pakken. De lijntjes kunnen worden opgevuld met fillers. Het stilleggen van de spieractiviteit met botox kan ook een oplossing zijn. In sommige gevallen is een laserbehandeling of peeling van de huid heel effectief. Soms is een combinatie van behandelwijzen aan te raden.

Verwijderen of verminderen van rokerslijntjes met fillers

Rimpels op de bovenlip, ook wel rokerslijntjes of barcode genoemd, kunnen zeer effectief worden verzacht door de stevigheid in de contouren van de lippen terug te brengen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een filler op basis van het lichaamseigen hyaluronzuur, zoals Restylane of Juvéderm . De lipcontour wordt scherper, waardoor de huid glad trekt. De verticale lijntjes op de lippen, waar de lippenstift vaak in opkruipt, kunnen effectief opgevuld worden met een filler.

Verwijderen of verminderen van rimpels op de bovenlip met botox

Het is ook mogelijk om de dynamische rimpels op de bovenlip te verzachten door de spieractiviteit af te laten nemen met botuline toxine (botox ). Dit is een specialistische methode, die uitsluitend mag worden uitgevoerd door artsen met veel expertise. Bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen hebben de artsen jarenlange ervaring met de toepassing van botox.

Laserbehandeling voor rimpels

In sommige gevallen kan bij rimpels op de bovenlip een laserbehandeling, of een behandeling waarbij laser gecombineerd wordt met een andere methode, noodzakelijk zijn. Na de laserbehandeling voelt de huid aan of je te lang in de zon hebt gelegen en kan de huid iets gaan schilferen. Als dit effect weggetrokken is, is het resultaat een onmiskenbaar gladdere huid. Lees hier meer over laserbehandelingen voor rimpels.