Het Utims (HIFU)

Het UTIMS werkt met HIFU (high-intensity focused ultrasound energy). Tijdens de HIFU behandeling wordt energie de huid ingebracht terwijl de bovenste huidlaag volledig in tact blijft. De HIFU wordt toegepast voor verstrakking van de huid.

Hoe werkt HIFU?

HIFU werkt met geluidsgolven (ultrasound) en de energie (warmte) die daarbij vrijkomt, dringt door in verschillende huidlagen. Zoals in het onderhuids bindweefsel, de SMAS-laag (fibromusculaire laag). De SMAS laag is verantwoordelijk voor de stevigheid van de huid. Dit is eveneens de laag die, de plastisch chirurg, bij het uitvoeren van een facelift vaak lift. De vrijgekomen warmte zorgt in de SMAS laag voor het verstrakken en liften van de huid. Géén enkele andere bereikt de SMAS laag. Dit maakt HIFU uniek.

De warmte bereikt daarnaast ook de diepe dermis en herschikt het daar aanwezige collageen. En in de bovenste laag van de dermis stimuleert de warmte de aanmaak van elastine vezels.

In de huidlagen creëert de warmte stimulatie voor de aanmaak van nieuw elastine en collageen. De huid krijgt hierdoor haar stevigheid en veerkracht  terug.

Aantal behandelingen

De HIFU wordt ingezet als een kuur van drie behandelingen met zes weken ertussen. Het resultaat wordt geleidelijk zichtbaar en werkt nog door. Dit maakt dat het uiteindelijke resultaat na 3-6 maanden zichtbaar wordt.