HIFU behandeling

De HIFU behandeling

Bent u op zoek naar een niet-invasieve behandeling om uw huid strakker te maken en te liften? Maak kennis met HIFU, oftewel High Intensity Focused Ultrasound Therapie. Deze geavanceerde hifu behandeling is gericht op het verstevigen van de huid in de hals, onder de kin en op de wenkbrauwen. Daarnaast verbetert het ook het uiterlijk van lijnen en rimpels in het decolleté. Met HIFU kunt u een frissere en jeugdigere uitstraling bereiken, van uw wenkbrauwen tot aan uw borst!  Tijdens de HIFU behandeling wordt energie de huid ingebracht terwijl de bovenste huidlaag volledig in tact blijft. De HIFU wordt toegepast voor verstrakking van de huid.

Wat zijn HIFU behandelingen en hoe werken ze?

De geavanceerde HIFU-behandeling is een revolutionaire methode in de esthetische geneeskunde. HIFU, wat staat voor High-Intensity Focused Ultrasound, is een niet-invasieve therapie die gebruikmaakt van geconcentreerde ultrasone golven. Deze behandeling richt zich op de diepere huidlagen om de aanmaak van collageen te stimuleren, wat resulteert in een stevigere, jonger uitziende huid. HIFU werkt met geluidsgolven (ultrasound) en de energie (warmte) die daarbij vrijkomt, dringt door in verschillende huidlagen. Zoals in het onderhuids bindweefsel, de SMAS-laag (fibromusculaire laag). De SMAS laag is verantwoordelijk voor de stevigheid van de huid. Dit is eveneens de laag die, de plastisch chirurg, bij het uitvoeren van een facelift vaak lift. De vrijgekomen warmte zorgt in de SMAS laag voor het verstrakken en liften van de huid. Géén enkele andere bereikt de SMAS laag. Dit maakt HIFU uniek.

De warmte bereikt daarnaast ook de diepe dermis en herschikt het daar aanwezige collageen. En in de bovenste laag van de dermis stimuleert de warmte de aanmaak van elastine vezels.

In de huidlagen creëert de warmte stimulatie voor de aanmaak van nieuw elastine en collageen. De huid krijgt hierdoor haar stevigheid en veerkracht terug.

Wie kan baat hebben bij een HIFU behandeling?

Een geschikte kandidaat voor HIFU heeft een milde tot matige verslapping van de huid, waarbij de huid minder stevig aanvoelt en er minder strak uitziet. Dit kan zich uiten in een verzakte wenkbrauwlijn, losse huid in de hals, verslapping onder de kin en lijnen of rimpels op het decolleté. Natuurlijk is de beste manier om erachter te komen of u een geschikte kandidaat bent voor HIFU door een consultatie met een deskundige.

Met slechts één niet-invasieve HIFU-behandeling kunt u de effecten van tijd, zwaartekracht en blootstelling aan de zon tegengaan, zonder dat er hersteltijd nodig is. HIFU is een geweldig alternatief voor mensen die nog niet klaar zijn voor een operatie of voor patiënten die de effecten van cosmetische chirurgie willen verlengen.

Ultrasound wordt al meer dan 50 jaar veilig gebruikt in de medische wereld, en HIFU is in klinische studies en meer dan 350.000 behandelingen wereldwijd als veilig en effectief bevonden. U kunt dus met een gerust hart voor HIFU kiezen.

Aantal behandelingen

De HIFU wordt ingezet als een kuur van drie behandelingen met zes weken ertussen. Het resultaat wordt geleidelijk zichtbaar en werkt nog door. Dit maakt dat het uiteindelijke resultaat na 3-6 maanden zichtbaar wordt.

HIFU behandeling voor en na

Sommige patiënten zien direct na de hifu behandeling een effect, maar de echte resultaten worden zichtbaar over een periode van 2-3 maanden, wanneer nieuw collageen de huid lift en verstevigt in de hals, kin, wenkbrauwen en het decolleté.

Hoewel HIFU therapie niet hetzelfde resultaat oplevert als een facelift, is het een klinisch bewezen niet-invasief alternatief voor mensen die nog niet klaar zijn voor een chirurgische ingreep. Het kan zelfs een optie zijn voor patiënten die de effecten van een cosmetische operatie willen verlengen.

Hifu behandeling kosten

Een HIFU behandeling in Amsterdam boek je makkelijk bij de Amstelzijde Kliniek. De HIFU behandelingen bij ons zijn gericht op verschillende zones. Afhankelijk van de zone wordt de HIFU behandeling prijs berekent. Voor de specifieke zones bieden we de volgende prijzen:

  • Ooggebied inclusief wenkbrauwlift: €195 per behandeling, met een kuur van 3 behandelingen voor €525.
  • Wangen: €275 per behandeling, met een kuur van 3 behandelingen voor €740.
  • Kaaklijn & onderkin: €250 per behandeling, met een kuur van 3 behandelingen voor €675.
  • Gehele gezicht of decolleté: €450 per behandeling, met een kuur van 3 behandelingen voor €1215.
  • Hals: €325 per behandeling, met een kuur van 3 behandelingen voor €875.

De HIFU-behandeling wordt aanbevolen in een kuur van drie keer voor het beste resultaat, met een jaarlijkse onderhoudsbehandeling om de effecten te behouden. Voor cliënten die naast huidverstrakking ook de huidstructuur willen verbeteren, combineren wij de HIFU-behandeling met de 1540 laser. Voor deze gecombineerde behandeling maken wij graag een op maat gemaakte prijsopgave, afgestemd op uw specifieke wensen en behoeften.

HIFU behandeling Amsterdam bij Amstelzijde Kliniek

Bij Amstelzijde Kliniek staan we klaar om u te helpen bij uw huidverbeteringsdoelen. Onze deskundige practitioners kunnen u adviseren over HIFU en andere behandelingen die geschikt zijn voor uw specifieke situatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consultatie. Kom erachter hoe HIFU therapie u kan helpen een jeugdige uitstraling te bereiken. Een HIFU behandeling boek je bij de Amstelzijde Kliniek in Amstelveen (regio Amsterdam).