De Duetto MT Laser

Donkere huide laserbehandeling

De Duetto MT laser bevat de Alexandrite- en de Nd:YAG laser. Beide lasers staan bekend als gouden standaarden op het vlak van  laserontharing en vaatbehandelingen. De Duetto MT is één van de weinige systemen die in staat is beide lasers met elkaar te combineren. Dit zorgt voor een nog effectievere, maar bovenal ook veiligere behandeling.

Hoe werkt de Duetto MT

De Alexandrite laser wordt geabsorbeerd door pigment wat zorgt dat deze laser ingezet kan worden voor ongewenste haargroei en  pigmentvlekken. Bij laserontharing absorbeert het pigment in het haarzakje het laserlicht wat wordt omgezet in warmte, hierdoor beschadigd het haarzakje wat maakt dat er op den duur geen haargroei meer mogelijk is.

Bij de behandeling van bijvoorbeeld couperose, verwijde vaatjes, bloedblaasjes en beenvaatjes wordt de effectieve Nd:YAG ingezet. Deze laser wordt goed geabsorbeerd door bloed en zorgt ervoor dat eiwitten in het bloed stollen wat ervoor zorgt dat de vaatwandjes beschadigen en opgeruimd worden door het lichaam. De Nd:YAG laser wordt ook toegepast bij laserontharing voor de donkere huidtypes. Wat maakt dat deze geheel veilig is voor de donkere huid.

Aantal behandelingen

Voor vaatbehandelingen met de Nd:YAG laser zijn er 1-3 behandelingen nodig. Voor ongewenste haargroei zijn er gemiddeld 6 behandelingen nodig.