De Icon Laser

De Icon laser is een veilige en effectieve laser voor de behandeling van pigmentvlekken, zonneschade, ouderdomsvlekken, couperose, roodheid van de huid, rosacea, (acne)littekens, brandwonden en het verjongen van de huid. Middels verschillende OPL en lasers van de Icon, denk hierbij aan de MaxG, de Erbium Glass- en de Erbium YAG laser zijn we in staat al deze huidcondities te behandelen.

Hoe werkt de Icon laser?

Wanneer er met licht wordt gewerkt, wordt er in een korte tijd energie aan de huid afgegeven. Deze energie wordt afhankelijk van de golflengte geabsorbeerd door bloedvaatjes, pigment of water en wordt omgezet in warmte. Deze warmte zorgt voor een kleine, lokale beschadiging.

De MaxG (Optimised pulsed light) is een effectievere vorm dan de veel gebruikte IPL en wordt geabsorbeerd door melanine (pigment) en hemoglobine (bloed). Dit zorgt ervoor dat met de MaxG pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, zonneschade, roodheid, rosacea en zichtbare verwijde vaatjes, zoals couperose verminderen. Pigmentvlekken vergruizen door de warmte en schilferen af. Gecoaguleerde bloedvaatjes worden opgeruimd door het lichaam. Dit zorgt voor een frisse, egale en stralende huid.

De Erbium Glass laser in een non-ablatieve laser die geabsorbeerd wordt door water in de huid. De opperhuid blijft intact en collageen wordt gestimuleerd. Wat maakt dat de huidstructuur verbetert, lijntjes vervangen, de huid steviger wordt en grove poriën verkleinen.

Aantal behandelingen

Met de MaxG zijn er gemiddeld drie behandelingen nodig en met de Erbium glass laser 3-5 behandelingen. Tussen de behandelingen zitten gemiddeld vier weken. Het resultaat wordt geleidelijk zichtbaar en werkt nog door. Dit maakt dat het uiteindeljke resultaat na 3-6 maanden zichtbaar wordt.