PicoSure Laser

tatoeages picosure laser

De PicoSure laser is een veilige en effectieve laser voor het verwijderen van tatoeages, permanente make-up, pigmentvlekken en zelfs melasma , ook wel zwangerschapsmasker genoemd.

Met deze laser kunnen we alle kleuren tatoeages behandelen. De PicoSure bevat twee lasers, de Alexandrite- en de KTP laser. Hiermee kunnen we niet alleen de meest voorkomende tatoeages zoals zwart en groen behandelen, maar ook kleuren zoals blauw, rood, oranje en geel. Daarnaast is het mogelijk permanente make-up straatvuil en bestralingspuntjes te verwijderen.

Hoe werkt de PicoSure Laser?

De PicoSure laser levert in een zeer korte tijd pulsen energie af aan de tatoeage. Deze energie zorgt ervoor dat het inkt in de huid in heel kleine deeltjes uiteenvalt. Het grote voordeel van een picoseconden laser ten opzichte van de veelgebruikte q-switched (nanoseconden) lasers is dat de inktdeeltjes aanzienlijk kleiner worden, zo klein als stof. Het lichaam kan deze kleine deeltjes makkelijker opruimen, waardoor we de tatoeage met minder behandelingen kunnen verwijderen.

Aantal behandelingen

Met een q-switched laser zijn er gemiddeld 10-15 behandelingen nodig en met de PicoSure is dit aantal minder. Het exacte aantal behandelingen is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan de locatie van de tatoeage, wanneer is deze gezet, is er sprake van een cover-up, de tatoeëer techniek, de samenstelling en de diepte van de inkt en het huidtype.
Tijdens een intake bekijkt de huidtherapeute de tatoeage en geeft zij een indicatie van het aantal te verwachten behandelingen.

De veiligheid van de PicoSure Laser

Op het internet wordt veel geschreven over de verschillende technieken voor het verwijderen van tatoeages, zo ook over de PicoSure. Deze berichten zijn helaas niet altijd positief, denk aan verkeerde informatie over kleuren en effectiviteit. Bij de Amstelzijde Kliniek in Amstelveen hebben wij veel kennis in huis betreffende de PicoSure en de verschillende andere lasers. Onze huidtherapeuten hebben jouw gezondheid, veiligheid en schoonheid hoog in het vaandel en geven je altijd een eerlijk en realistisch advies.

picosure-laser-amstelzijde-kliniek