Littekens verwijderen

couperose behandeling voor en na

Littekens zijn blijvend zichtbare veranderingen van de huid, ontstaan tijdens het genezingsproces van een wond. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen, veroorzaakt door diverse oorzaken zoals ongevallen, operaties, huidaandoeningen zoals acne, puistjes, waterpokken, en zelfs door ziektes. Deze littekens kunnen een significante impact hebben op iemands leven, variërend van cosmetische zorgen tot fysiek ongemak, zoals pijn, jeuk, en bewegingsbeperkingen.

Hoe ontstaan Acne littekens?

Acnelittekens komen veel voor en ze ontstaan doordat het onstekingsproces bij acne, de huid flink beschadigt. Hierdoor ontstaan littekenweefsel, putjes in de huid en/of rode- en donkere (pigment)vlekken.
Littekens kunnen een enorme impact hebben op iemands leven. Neem bijvoorbeeld littekens na brandwonden. Ze zijn vaak ontsierend, maar kunnen ook veel klachten geven wat iemand veel bewegingsbeperkingen kan geven. Wist je dat zelfs deze littekens te behandelen zijn? Wij snappen dat je littekens cosmetisch storend vindt en dat ze zorgen voor ongemakken als pijn, tintelingen en bewegingsbeperkingen.

Wat kun je doen tegen littekens

Bij Amstelzijde Kliniek verbeteren wij met laserbehandeling de structuur van de huid. Ook nemen kleurverschillen af, waardoor het litteken minder opvalt. Bovendien zul je merken dat je minder last hebt van het litteken.

Littekens op een donkere huid

Het collageen van een donkere huid is taaier, wat een voordeel is in het geval van huidveroudering. Het is een nadeel als het gaat om littekens, omdat het littekenweefsel daardoor ook taaier, steviger en zelfs dikker is. Dit betekent dat littekens vaak goed zichtbaar zijn en voor vervelende bijverschijnselen zorgen, zoals pijn en gevoeligheid.

Bij Amstelzijde Kliniek passen wij laserbehandelingen toe die naast de blanke huid ook zeer geschikt is voor de donkere huid.

Laserbehandeling tegen littekens in Amstelveen

De laserbehandeling is geschikt voor zowel verdikte littekens als littekens met dunner weefsel. Meerdere behandelingen, met een pauze van vier weken, geven het beste resultaat. De huidtherapeut van Amstelzijde Kliniek zal bepalen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Andere behandelingen voor littekens

Naast laserbehandelingen bieden we ook andere behandelingen aan, zoals microneedling, chemische peelings, en dermabrasie, afhankelijk van het type litteken, de ernst ervan, en de individuele behoeften van de patiënt. Onze ervaren huidtherapeuten zullen een behandelplan op maat maken om de beste resultaten te bereiken.

Consultatie voor littekens verwijdering

Bij Amstelzijde Kliniek geloven we in een persoonlijke benadering van elke patiënt. Tijdens een consultatie zal onze huidtherapeut uw huid beoordelen, uw specifieke zorgen bespreken, en een behandelplan op maat voorstellen om uw littekens te verminderen en uw huid te verbeteren.

Vergoedingen

Sommige behandelingen door de huidtherapeut komen bij een aanvullende verzekering in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie over een eventuele vergoeding adviseren wij u om uw polis na te kijken en contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Prijs voor litteken behandeling

Bij Amstelzijde Kliniek streven we ernaar hoogwaardige zorg toegankelijk te maken voor al onze patiënten. We begrijpen dat de kosten van een littekenbehandeling een belangrijke overweging kunnen zijn. Daarom bieden we transparante prijzen voor onze behandelingen.

Beginnend vanaf 95 euro

Onze littekenbehandelingen beginnen bij 95 euro. Deze prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type litteken, de omvang ervan, en het aantal benodigde behandelingen. Tijdens een consultatie zal onze huidtherapeut een gepersonaliseerd behandelplan opstellen en u voorzien van een nauwkeurige prijsopgave op basis van uw specifieke situatie.

    Gewenste datum: