Wenkbrauwlift

Afhangende wenkbrauwen zorgen vaak voor een vermoeide uitstraling, ook kan het een vermoeid gevoel op de ogen geven. Een wenkbrauwlift door middel van botox kan een uitkomst bieden.

Hoofdpijn behandeling botox

Oorzaken van afhangende wenkbrauwen

Lage wenkbrauwen kan een genetische oorzaak hebben, maar veelal zien we dit naar mater we ouder worden. Ze zorgen vaak voor een vermoeide blik. Wij kijken bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen naar de werkelijke oorzaak van de rimpels om de juiste behandeling te bepalen.

De wenkbrauwlift behandeling

De botoxbehandeling pakt de beweeglijkheid van de voorhoofdsspieren aan, fillers zorgen bij een verouderde huid voor meer volume en huidelasticiteit. In enkele gevallen is een ooglidcorrectie de meest doeltreffende behandeling. Een combinatie van behandelwijzen is ook mogelijk.

Het resultaat van een behandeling van afhangende wenkbrauwen

Afhangende wenkbrauwen of lage wenkbrauwen kunnen veroorzaakt worden door een te sterke fronsspier. Een andere oorzaak kan volume verlies van het voorhoofdsgebied zijn. Als de laagstand van de wenkbrauw het gevolg is van een sterke fronsspier zal door spierontspanning na een botox-injectie de wenkbrauwen gelift worden. Met andere woorden de wenkbrauwen worden niet omlaag getrokken door de fronsspieren. Het rsultaat van deze behandeling met botox zal ongeveer 4 maanden zijn. Soms is het nodig het volume van het voorhoofd te verbeteren middels hyaluronzuurfillers (Restylane) om de wenkbrauwen hoger te krijgen.

Na de behandeling

Het effect van deze behandeling zal 8-12 maanden aanhouden. In het geval van botox en fillers zal het effect dus tijdelijk zijn. De behandeling kan als een beetje gevoelig ervaren worden, maar duurt niet lang. Met ca 10-20 minuten is de behandeling voltooid. Bent u benieuwd of deze behandeling geschikt is voor u ? U bent van harte welkom voor een vrijblijvend consult.