Zwangerschap

Een zwangerschap is mooi en bijzonder, maar laat zeker ook zijn sporen na. Jouw lijf verandert en hoewel je na de geboorte van je kindje weer in vorm kunt komen door het ontzwangeren en door te bewegen, kan er blijven schade ontstaan. Denk aan pigmentvlekken, een zwangerschapsmasker of melasma, striae, beenvaatjes en een verslapte buikhuid.

Bij Amstelzijde Kliniek willen wij jouw unieke schoonheid versterken en waar dat gewenst is, verbeteren. Daarom bieden wij verschillende behandelingen aan voor problemen als gevolg van een zwangerschap.

Zwangerschapsmasker of melasma

Zwangere vrouw

Een zwangerschapsmasker of melasma is een verzameling pigmentvlekken die ontstaan gedurende de zwangerschap. Een van de oorzaken hiervan kan een blootstelling aan de zon zijn, veelal in combinatie met hormonen. Het is hoe dan ook een vervelende aandoening, die je liever kwijt dan rijk bent. Bij sommige mensen zie je dat dit na verloop van tijd weer wegtrekt, maar bij anderen blijft dit een storend aspect. Het kan zelfs een chronisch karakter krijgen, wat inhoudt dat we het met de juiste behandeling een heel stuk kunnen verbeteren maar dat het enigszins aanwezig kan blijven.

Behandeling van zwangerschapsmasker in Amstelveen

Een peeling is een effectieve behandeling om een zwangerschapsmasker of melasma te verminderen. Dit doen we in combinatie met de juiste thuisbehandeling, die bestaat uit producten ter voorbereiding op de behandeling en voor de juiste nazorg. Zo slaat de behandeling beter aan en het resultaat blijft langer zichtbaar.

De PicoSure laser is door zijn specifieke werking als één van de weinige lasers geschikt voor melasma. Dit omdat deze laser niet werkt op basis van warmte, zoals veel andere lasers wel doen. Melasma is namelijk erg gevoelig voor warmte waardoor de kans bestaat dat het verergert, waardoor een andere behandelmethode noodzakelijk is voor een goed effect op de langere termijn. De PicoSure is behandelt zwangerschapsmasker of melasma op een veilige en effectieve manier.

Bij een peeling brengen we een speciale vloeistof aan op jouw huid, die als effect heeft dat de huid gaat schilferen, oftewel exfoliëren. Het gevolg hiervan is dat de ingrediënten uit de peeling diep kunnen doordringen in de huid. Dit stimuleert de huidvernieuwing, waarna je een stralende en egale huid krijgt. Wij gebruiken hiervoor de Mela Peel Forte van Dermaceutic.

Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies over jouw zwangerschapsmasker of melasma, wij helpen je graag!

Striae behandeling Amsterdam na de zwangerschap

Tijdens jouw zwangerschap rekt de huid van jouw buik in korte tijd veel uit. Niet iedere huid is hiertegen bestand, waardoor striae, of tijgerstrepen, kan ontstaan. Een vervelend gevolg, want striae verdwijnt helaas niet na jouw bevalling. Gelukkig zijn er wel striae behandelingen om de striae aanzienlijk te verminderen.

Wat kun je doen tegen striae bij zwangerschap?

Striae voorkomen is lastig, omdat je er niet altijd invloed op hebt hoe snel jouw huid uitrekt tijdens zwangerschap. Je kunt het wel proberen te voorkomen door je huid regelmatig in te smeren met een verzorgende huidolie. Als de striae er eenmaal zit, kan deze verminderd worden met een laserbehandeling. Ben je op zoek naar een striae behandeling in Amsterdam of Amstelveen? Maak dan vrijblijvend bij ons een afspraak.

Striae behandeling in Amsterdam en Amstelveen na zwangerschap

Bij Amstelzijde Kliniek werkt de huidtherapeut met de enige laser ter wereld die door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) is goedgekeurd voor de behandeling van striae, de Icon met het Er:Glass 1540 nm handstuk van het merk Cynosure.

De laserbehandeling zorgt voor een natuurlijke kleur van de huid en een verbetering van de huidstructuur. Het gevolg is dat de striae veel minder zichtbaar wordt. Mocht de paarsrode kleur zichtbaar blijven, dan kunnen we die behandelen met de vaatlaser.

We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden om jouw huid te verbeteren na jouw zwangerschap. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Meer weten over striae? Lees dan onze FAQ pagina over striae.

Gesprongen beenvaatjes na zwangerschap

Tijdens je zwangerschap neemt de hoeveelheid bloed in je huid toe. Bij de één blijft het bij rode wangen, bij de ander ontstaan er door de druk verwijde beenvaatjes. Dit hoeft geen klachten te geven maar kan wel als cosmetisch storend worden ervaren.

Het licht van de Nd:YAG laser welke hiervoor wordt gebruikt, wordt door het bloedvat geabsorbeerd en omgezet in warmte. Het bloed stolt en het beenvaatje wordt op natuurlijke wijze door het lichaam opgeruimd. Gemiddeld zijn hier één tot drie behandelingen voor nodig.

Verslapte buikhuid na zwangerschap

Door oprekking van de huid, zien we naast striae vaak ook een verslapping van de huid optreden. Veel vrouwen storen zich na de bevalling dan ook aan de ‘gekreukte’ huid, bijvoorbeeld rond de navel. Je lichaam verandert enorm in korte tijd en wij begrijpen dat je daar niet altijd even blij mee bent.

Behandeling tegen verslapte buikhuid na zwangerschap in Amstelveen

Om de huid te verstevigen zetten wij de HIFU behandeling in. Deze zorgt voor een boost in de aanmaak van collageen, waardoor je huid steviger wordt. Het fijne van deze behandeling is dat er geen chirurgische ingreep nodig is. Het is mogelijk dat we deze behandeling combineren met een behandeling van de 1540nm laser, die we ook gebruiken voor de vermindering van striae.

Haaruitval of dunner wordend haar na zwangerschap

Tijdens je zwangerschap heb je een volle bos haar, maar daarna kan de hormoonhuishouding zorgen voor haaruitval en dunner haar. Een vervelende bijkomstigheid in een periode waarin er al zoveel verandert.  Wij bieden bij Amstelzijde Kliniek een behandeling aan die de haargroei stimuleert, met een vollere haarbos als resultaat.
Wij gebruiken de XL Hair skinbooster van SkinTech Pharma. Dit is een vloeistof die met een hele kleine naald inbrengen, net onder de hoofdhuid. Deze behandelmethode, ook wel microneedling genoemd, stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid en de aanmaak van haarfollikels. Het resultaat? Geen haaruitval meer en nieuwe haargroei!