Botox behandelingen

Binnen Amstelzijde Kliniek, onder de rok van Amsterdam, voeren wij dagelijks botox behandelingen uit. Een botox behandeling is zeer effectief bij de behandeling van bijvoorbeeld kraaienpootjes, fronsrimpels of verslapping van de huid. Ook voor putjes in de kin, hangende mondhoeken, fysieke ongemakken als migraine, tandenknarsen en overmatig transpireren is een botox behandeling een ideale oplossing.

Botox behandeling Amsterdam en Amstelveen

Tijdens de botox behandeling spuit de cosmetisch arts de botox met een heel fijn naaldje in de spier, net onder de huid. Dit gebeurt in een hele lage dosis. Je voelt een paar kleine prikjes en hier heb je verder geen (na)pijn van. Jouw huid kan na de botox behandeling een beetje rood en gezwollen zijn, maar dit trekt na een paar uur vanzelf weg. Ook kan de huid wat beurs aanvoelen, dit neemt in de loop van de dag af.

Botox behandeling tegen rimpels

Een botoxbehandeling is een goede oplossing voor rimpels en kraaienpootjes. Denk hierbij aan fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes bij de ogen. Voor fijne lijntjes rondom de mond raden wij een laserbehandeling of een peeling aan, eventueel gecombineerd met een filler in lage dosis.  Tijdens de intake voorafgaand aan de behandeling worden de verschillende behandelopties besproken. 

Met botox kraaienpootjes of voorhoofdslijnen aanpakken, zijn beide veel voorkomende en effectieve botox behandelingen. Bij een botoxbehandeling tegen rimpels of kraaienpootjes word je zorgvuldig behandeld door onze cosmetisch arts. Botox is niet gevaarlijk, het is wel van belang dat het deskundig wordt toegediend. Bij Amstelzijde Kliniek hebben we jarenlange ervaring zodat jij als je nieuwe zelf de deur uit stapt.

Wat kost een botox behandeling?

De prijs voor een behandeling is afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Het tarief voor een botox behandeling varieert tussen de  €90,– en €495,–. de kosten zijn afhankelijk van het te behandelen gebied. Ter indicatie: de prijs voor bijvoorbeeld de behandeling van de frons is €165. Op onze prijslijst vind je alle tarieven.

Waarvoor kun je botox gebruiken?

Fronsrimpels

Een botoxbehandeling is een effectieve manier om de fronsrimpels te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen.

Meer over fronsrimpels

Kraaienpootjes

Een mooie behandeling met een frisser en jeugdiger uiterlijk als resultaat!

Meer over kraaienpootjes

Voorhoofdsrimpels

Wij kijken bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen naar de werkelijke oorzaak van de rimpels om de juiste behandeling te bepalen.

Meer over voorhoofdsrimpels

Migraine

Botox is sinds een paar jaar een succesvolle behandeling tegen migraine en spanningshoofdpijn.

Meer over migraine

Overmatig zweten

Een botoxbehandeling tegen zweetoksels kan de oplossing zijn.

Meer over overmatig zweten

Kin correctie

Met trekken de spiertjes minder aan en wordt de huid weer rustig en egaal.

Meer over kin correctie

Aanwijzen lippen

Gummy smile

Op eenvoudige wijze verholpen.

Meer over gummy smile

Consult hangende mondhoeken

Bunny lines

Lijntjes verzwakken of geheel doen verdwijnen.

Meer over bunny lines

vrouw krijgt filler geinjecteerd

Rimpels bovenlip

Rimpels op de bovenlip verminderen.

Meer over rimpels bovenlip

behandeling-consultatie-amstelzijde-kliniek-amsterdam

Hangende mondhoeken

Groot positief effect op uw gehele uitstraling.

Meer hierover

Wat is botox?

Botox kennen we vrijwel allemaal als een cosmetische injectable. De term ‘botox’ is een combinatiewoord van twee stofjes en werd vroeger als medicijn gebruikt. Het medicijn botox bestond uit deel eiwit en botuline toxine type A. We noemen dit nu ‘gewoon’ botox. Het eiwit in de botuline toxine zorgt ervoor dat de zenuw in de huid geen contact meer heeft met het spiertje. Het spiertje blijft in ruststand voor een periode van 3 tot 5 maanden. Hij kan niet of veel minder samentrekken. Met als effect dat rimpels minder zichtbaar zijn of zelfs verdwijnen. Na deze 3 tot 5 maanden breekt het lichaam de botox vanzelf af en kan het spiertje wel weer reageren op de zenuw.

Wat is het verschil tussen botox en fillers?

Beide zijn het injectables. Ze worden ingebracht door middel van een dun naaldje waarmee er heel precies gewerkt kan worden. Er zijn natuurlijk wel verschillen tussen botox en fillers. Botox zorgt er tijdelijk voor dat spiertjes zich niet meer kunnen samentrekken. Dit leidt tot minder zichtbare rimpels en lijntjes. Fillers gebruik je juist om plaatselijk meer volume aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan lippen opvullen of fillers in de wangen of jukbeenderen voor mooiere gezichtscontouren.

Welke merken botox zijn er?

Bij Amstelzijde Kliniek gebruiken wij verschillende botox merken: Botox®, Bocouture® en Azzalure®. Van elk merk werkt de botox eigenlijk hetzelfde. Maar afhankelijk van jouw specifieke wensen gebruiken we een ander botox merk. De werking van deze merken is eigenlijk vrijwel hetzelfde. Onze cosmetisch arts kijkt tijdens het persoonlijk consult naar jouw huid en stemt de botox behandeling hierop af. Daarbij staat veiligheid altijd voorop.

Waarmee kan ik Botox combineren?

Botox is heel goed te combineren met allerlei verschillende huidbehandelingen. Denk dan bijvoorbeeld aan fillers. Zo kun je rimpeltjes behandelen met botox en daarna je lippen opvullen met fillers. Ook is een liquid facelift het perfecte voorbeeld van een gecombineerde (maar uitgebreide) botox en filler behandeling. Bij Amstelzijde Kliniek bieden we verschillende behandelingen aan met welke je botox kunt combineren. Tijdens jouw gratis persoonlijke consult geven we je graag advies over de mogelijkheden.

Controleafspraak na botoxbehandeling

Wanneer je bij Amstelzijde Kliniek voor de eerste keer een botox behandeling hebt gehad, plannen we een controleafspraak in om het resultaat van de behandeling te bekijken. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we op dit moment nog extra botox in dezelfde zone inbrengen (dit geldt niet voor een andere zone die niet behandeld is). Deze aanvulling is kosteloos vanuit ons. Iedereen is anders en heeft een andere huid. Daarom is de controleafspraak na een eerste behandeling heel belangrijk. Zo ga jij tevreden de deur uit!

Wat is een botox zone?

Wanneer we het over een botox behandeling hebben, hebben we het over zones. Een zone is een specifiek te behandelen gebied, zoals bijvoorbeeld de frons, het voorhoofd of de kraaienpootjes. Zo delen wij als kliniek het gezicht op in losse delen, met voor elk deel een specifiek stappenplan. Dit doen we omdat geen spiertje hetzelfde is en de spieren in elke zone ook weer anders werken.

Hoe lang werkt botox?

Wanneer je een botox behandeling hebt gehad, is het goed om te weten dat het effect van de botox niet voor altijd is. Het effect van botox blijft zo’n 3 tot 5 maanden zichtbaar. De spiertjes in de zenuwen zijn verslapt waardoor jij een gladde huid zonder lijntjes krijgt. Langzaam breekt jouw lichaam de botox vanzelf af. Dit wordt via de lever veilig uitgescheiden en merk je niet. Als je vaker een botox behandeling wil doen, dan zal de stof
steeds langer actief blijven en geniet je langer van het resultaat van jouw botox behandeling bij Amstelzijde Kliniek.

botoxbehandeling-mannen-amstelzijde-kliniek

In de maanden dat botox actief is in het lichaam, kunnen de spiertjes zich niet verder ontwikkelen. Dit betekent dat de ontwikkeling van rimpels en lijntjes stopt. Daarom wordt botox ook wel preventief gebruikt (op wat jongere leeftijd) om rimpelvorming tegen te gaan.

De botox wordt hier dan wel in een kleine hoeveelheid ingebracht. Dit noemen we baby botox. Baby botox is erg populair en een effectief tegen vroege rimpeltjes en kraaienpootjes. Wanneer botox geïnjecteerd is, zie je het effect niet gelijk wanneer je bij ons de deur uitloopt. Het eerste effect zie je na 2 dagen en het beste resultaat is ‘pas’ na 10 tot 14 dagen te zien. Na ongeveer 3 tot 5 maanden begint het effect langzaam weg te trekken. De spiertjes gaan weer langzaam samentrekken. Na ongeveer 5 maanden werkt botox nog voor 30%. Wanneer je binnen die 5 maanden nog een botox behandeling inplant, houd je de stof actief waardoor de huid langer glad blijft en rimpels wegblijven.

Moet ik een botoxbehandeling herhalen?

Dit is natuurlijk nooit verplicht. Wel raden we het vanuit Amstelzijde Kliniek aan om de botox behandeling te herhalen. Dit omdat het effect van botox niet blijvend is en na een aantal maanden langzaam verdwijnt. Wanneer je een herhaalafspraak boekt binnen 6 maanden, houden we de stof botox actief waardoor je een gladde huid behoudt. De spiertjes krijgen geen kans om rimpeltjes te vormen. Wanneer je geen herhaalafspraak doet, zullen rimpeltjes langzaam terugkomen. Het is een fabeltje dat uitgewerkte botox rimpels verergert.
Dit is dus niet waar.

Waar in het gezicht wordt botox gebruikt?

Botox wordt in het gezicht gebruikt voor het verminderen van: voorhoofdrimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes (rimpels om de ogen) bovenliprimpels, putjes en rimpels in de kin, bunnylijntjes (lijntjes op de neus die zichtbaar zijn als je je neus optrekt, lacht of tegen de zon inkijkt) en hangende mondhoeken.
Verder is het mogelijk om met Botox je wenkbrauwen te liften, migraine te behandelen en overmatig zweten (oksels, voeten en handen) te verminderen.

Waar moet ik op letten bij botox?

Je wilt veilig een botox behandeling ondergaan. Het is dan belangrijk om te checken of de cosmetisch arts is aangesloten bij de NVCG: de Vereniging Cosmetische Geneeskunde. Deze vereniging bewaakt de kwaliteit in de cosmetische geneeskunde. Ook kan de NVCG informatie geven aan mensen die een cosmetische behandeling overwegen. De cosmetisch arts die bij Amstelzijde Kliniek werkzaam is, heet drs. Hayri Hortoglu. Hij is ook zelf actief betrokken bij de NVCG.

Daarnaast is het ook verstandig om een persoonlijk consult aan te vragen voordat je wordt behandeld voor bijvoorbeeld botox. Bij Amstelzijde Kliniek is dit consult helemaal gratis en vrijblijvend. Tijdens dit consult nemen we samen met jou door wat jouw wensen zijn en wat de behandeling precies inhoudt. We leggen uit met welke stoffen we werken en welke resultaten je kunt verwachten. Je kunt hier jouw gratis consult aanvragen.

Wanneer kan of mag ik geen botox gebruiken?

Als je zwanger bent of wanneer je borstvoeding geeft, is een botox behandeling niet mogelijk. Er is onderzoek gedaan en ontdekt dat botox geen effect heeft op jouw ongeboren kindje. Maar: mocht je vervelende bijwerkingen ervaren van jouw botox behandeling, dan kunnen we deze niet behandelen. Daarom raden we botox tijdens de zwangerschap sterk af. Probeer je zwanger te raken? Vanaf vier weken na jouw laatste botox behandeling is het volledig veilig om zwanger te worden. Dan zijn alle mogelijke complicaties al bekend en eventueel behandeld.

Tijdens het consult vragen we altijd naar jouw medicatiegebruik. Bepaalde medicijnen zoals ‘aminoglycoside antibiotica’ kunnen namelijk het effect van botox versterken en verstoren.

In deze gevallen kan en mag botox niet toegepast worden:
● Eaton-Lambert Syndroom (spierziekte)
● Myasthenia gravis (spierziekte)
● Amyotrofe laterale sclerose (spierziekte)
● Als het te behandelende gebied geïnfecteerd is. De infectie moet eerst genezen
voordat we botox kunnen toepassen.
● Zwangerschap/borstvoeding.
● Als je medicatie gebruikt zoals ‘aminoglycoside antibiotica’.

In deze gevallen bespreken we of een botox behandeling mogelijk is:

● Verlamming van de spier.
● Multipele sclerose (MS): chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel.

Wanneer kan ik sporten na botox?

Als je een botox behandeling hebt gehad, raden we aan om pas na 24 uur na de
behandeling te gaan sporten of iets anders intensiefs te doen. Wanneer er namelijk teveel druk komt op het behandelde gebied, kan de botox zich verspreiden. Na minimaal één volle dag is dit niet meer mogelijk. Wacht dus lekker een dagje met sporten en ontspan!

Wat mag niet na een botoxbehandeling?

We zetten even op een rijtje wat we je afraden om na een behandeling te doen:
● Naar de sauna gaan tot 2 dagen na de behandeling.
● Onder de zonnebank tot een week na de behandeling.
● Bloedverdunnende medicatie gebruiken, zoals bijvoorbeeld Marcoumar, Sinaspril, Sintrom, Ascal, APC, kinderaspirine. Meld of en welke medicatie je gebruikt tijdens het persoonlijke consult. De arts adviseert je met welke medicatie je tijdelijk moet stoppen.
● Sporten tot 24 uur na de behandeling.
● Naar de schoonheidssalon gaan voor een behandeling, tot 2 weken.

Is botox veilig?

Botox is helemaal veilig. Ondanks dat je het niet kunt combineren met een zwangerschap of dat je na de botox behandeling even moet wachten met sporten. De stof botox is niet schadelijk voor het lichaam. Natuurlijk kun je niet een onbeperkte hoeveelheid in het lichaam injecteren, dat wordt gevaarlijk. Maar met de doses die wij bij Amstelzijde Kliniek gebruiken hoef je je geen zorgen te maken. Dit zijn micro doses geschikt om een specifieke zone te
behandelen. Na 3 tot 5 maanden wordt de botox vanzelf door het lichaam afgebroken.

Is botox schadelijk?

Botox is niet schadelijk voor het lichaam of de gezondheid. Er kunnen bijwerkingen ontstaan na een botox behandeling, maar zo’n bijwerking zie je alleen in de zone die behandeld is. Een botox bijwerking is bijvoorbeeld een blauwe plek of een gezwollen huid. Na een aantal dagen is dit niet meer te zien. Een andere bijwerking kan zijn dat botox ook op omliggende spieren gaat werken, buiten de behandelde zone. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een hangend ooglid krijgen. Mocht dit lang aanhouden, neem dan altijd contact op met ons.

Daarbij is het heel belangrijk dat je tijdens het consult vertelt of je medicatie gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft of dat je een ziekte hebt. Door hier eerlijk over te zijn, kunnen wij eventuele complicaties voorkomen.

1-Amstelzijde-Kliniek

Meer informatie?

Het is heel belangrijk dat je je goed laat informeren over een botox behandeling. Je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek kun je al jouw vragen stellen en ontvang je een persoonlijk behandelplan. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Neem contact met ons op voor een afspraak.