Fronsrimpels

Hoofdpijn behandeling botox

Fronsrimpels verwijderen met Botox

Fronsrimpels zijn de verticale rimpels tussen de wenkbrauwen, die je een zorgelijke of boze uitdrukking geven. Een botoxbehandeling is een effectieve manier om de fronsrimpels te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen.

Hoe ontstaan fronsrimpels?

Fronsrimpels ontstaan door het onbewust samentrekken van je wenkbrauwen. Je doet het als je boos kijkt, als je tegen de zon inkijkt, of als je je sterk op iets concentreert.

Behalve verticale rimpels tussen de wenkbrauwen, kan er door veel fronsen ook een horizontale rimpel aan de bovenkant van de neus ontstaan. Naarmate je ouder wordt en de huid haar elasticiteit verliest, worden de plooien dieper en ontstaan er groeven in de huid. Deze groeven kunnen ook in een ontspannen toestand van het gezicht zichtbaar blijven. Fronsrimpels geven je een bezorgde of bozige gezichtsuitdrukking, ook als je niet bezorgd of boos bent. Daarom ervaren veel mensen fronsrimpels als storend en wordt de Botoxbehandeling tegen fronsrimpels vaak uitgevoerd bij Amstelzijde Kliniek.

Botoxbehandeling tegen fronsrimpels in Amstelveen

Om fronsrimpels te verminderen of te laten verdwijnen is een behandeling met botox de oplossing. De spiertjes die de rimpels veroorzaken ontspannen zich, de huid trekt weer strak en de rimpels worden minder zichtbaar of verdwijnen zelfs helemaal. Resultaat: een ontspannen en vriendelijke uitstraling!

Fronsrimpels behandelen met fillers

Meestal is een behandeling met botox voldoende om de rimpels tussen de wenkbrauwen te verminderen of te verwijderen. Soms zijn de plooien zo diep, dat een aanvullende behandeling van de fronsrimpel met een filler gewenst is.