Hangende mondhoeken

Hangende lippen of afhangende mondhoeken maken dat je continu onvriendelijk of ontevreden kijkt. Bovendien maken ze het gezicht ouder. Het behandelen van hangende mondhoeken is dan ook een veel uitgevoerde behandeling bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen.

Hoe ontstaan hangende mondhoeken?

Naarmate we ouder worden gaat het gebied rond de mondhoeken wat afhangen. Dit komt door volumeverlies in het gezicht of door het onwillekeurig vaak aanspannen van het spiertje in de mondhoeken. In het laatste geval kunnen ook jonge mensen er last van hebben. Vaak gaat het afzakken van de mondhoeken samen met het ontstaan van rimpels, wat een afgetobde, ontevreden uitstraling tot gevolg heeft.

Behandelen van afhangende mondhoeken

Het goede nieuws is dat er, afhankelijk van de oorzaak, verschillende oplossingen of combinaties van behandelingen zijn om het probleem van afhangende mondhoeken te corrigeren. Vaak voldoet een kleine behandeling, die een groot positief effect op uw gehele uitstraling zal hebben.

Hangende mondhoeken door spierwerking

Als de hangende lippen worden veroorzaakt doordat het spiertje de mondhoeken naar beneden trekt, kan de spieractiviteit worden verminderd met botuline toxine (botox). De botox wordt niet in de mond zelf geprikt, maar in de spier wat lager op de kin. Hierdoor ontspant het spiertje in de mondhoek en worden de mondhoeken gelift. Een secuur werkje, met een groots effect.

Hangende mondhoeken door volumeverlies

Veel vaker is het zo, dat hangende mondhoeken worden veroorzaakt door volumeverlies in het gelaat, door het verdwijnen van vet uit de diepere huidlagen en de afname van ondersteunend bindweefsel. De zwaartekracht doet er nog een schepje bovenop. De lippen kunnen naar binnen vallen, de mondhoeken verdwijnen of wijzen naar beneden en de mond wordt in zijn geheel smaller.

Hangende mondhoeken behandelen met een filler

In het geval van volumeverlies is de meest effectieve behandeling een fillerbehandeling met hyaluronzuur, zoals Restylane of Emervel. Soms gaat dit in combinatie met het opvullen van de lippen. In de praktijk van Amstelzijde Kliniek is gebleken dat een combinatie van een behandeling met botox en fillers over het algemeen de mooiste resultaten geeft.