Beenvaatjes

beenvaatjes-amstelzijde-kliniek

De temperaturen lopen langzaam op en de zon laat zich steeds meer zien, warme kleren worden opgeborgen en velen kijken na die lange donkere dagen weer kritischer naar hun eigen lichaam. En daar zijn ze dan, die ontsierende rode/blauwe vaatjes op de benen. Het jurkje wordt maar weer terug in de kast gelegd en de lange broek gaat weer aan.

Velen weten niet dat deze vaatjes tegenwoordig heel gemakkelijk en effectief behandeld kunnen worden. In deze blog leest u hoe u uw benen zomerproof kunt maken!

Veel vrouwen, maar ook sommige mannen, hebben last van oppervlakkige beenvaatjes, dit zijn verwijde adertjes waarvan de wandjes verslapt zijn. Over het algemeen geven ze geen klachten, maar kunnen wel als cosmetisch storend worden ervaren. Deze vaatjes hebben geen functie, andere bloedvaatjes hebben deze rol overgenomen. Dit is ook de reden dat dat ze zonder gevolgen behandeld kunnen worden.

Deze blauwe of rode vaatjes, worden ook wel besenreiser of berkentakjes genoemd. Ze komen verdeeld over de benen voor en rondom de enkels. Het kan op alle leeftijden voorkomen, echter zien we het vooral ontstaan vanaf 25-jarige leeftijd. Factoren die van invloed zijn op de ontwikkeling hiervan, zijn onder andere erfelijke aanleg, een staand beroep en zwangerschap.

Bij de Amstelzijde Kliniek wordt gebruikt gemaakt van de gouden standaard voor het behandelen van deze beenvaatjes, namelijk de Nd:YAG laser. Deze laser is in staat deze vaatjes in gemiddeld 2/3 behandelingen te verwijderen.

Het vaatje wordt over de gehele lengte met de laser behandeld, het licht van de laser wordt geabsorbeerd door het bloed en omgezet in warmte. Dit zorgt ervoor dat het bloed in het vaatje stolt en de vaatwandjes worden beschadigd. Vervolgens zal het lichaam de behandelde vaatjes in de daaropvolgende weken opruimen. Dit duurt gemiddeld 8-12 weken. De eventuele vervolgbehandeling vind dan ook pas na minimaal 8 weken weer plaats.

Om te bepalen of u geschikt bent voor de behandeling, nodigen wij u graag uit voor een consult bij onze huidtherapeut bij de Amstelzijde Kliniek. U bent van harte welkom bij ons in Amstelveen!