Hamsterwangen

Een jeugdig gezicht wordt mede bepaald door volle, ronde wangen en een strakke kaaklijn. Hamsterwangen, ingevallen wangen of verslapte huid van de kaaklijn maken het gezicht ouder.

Wat zijn hamsterwangen?

Hamsterwangen zijn binnen de cosmetische wereld de algemene aanduiding voor verslapte wangen die zijn gaan hangen als gevolg van het ouder worden. Een onregelmatige, slappe kaaklijn hoort hier ook bij. De huid wordt minder stevig en minder elastisch als je ouder wordt. Ondersteunend bindweefsel en vetweefsel nemen af en ook de bot- en spiermassa worden minder.

Hierdoor heeft het weefsel op het jukbeen minder steun en zakt naar beneden. Het verslapte weefsel zakt naar het diepste punt naast de kin. Daar ontstaan dan de zogenaamde marionettelijnen, de lijnen die vanaf de mondhoek naar de kin lopen, en de hamsterwangen.

Behandeling tegen hamsterwangen met fillers in Amstelveen

Om van hamsterwangen af te komen, is het nodig volume terug te brengen in het gezicht. Met het gebruik van een filler op het jukbeen, op de kaaklijn en op de marionettelijnen herstellen we de natuurlijke contouren van het gezicht.