Ingevallen wangen en jukbeenderen

De vorm van het jukbeen en wangen bepalen voor een groot deel de vorm van je gezicht.

Een mooie volle wang en hoge jukbeenderen geven jeugdigheid aan het gezicht. Als je ouder wordt, neemt de elasticiteit af en zakt het onderhuidse vetweefsel naar beneden met ingevallen wangen en een afgevlakt jukbeen als resultaat.

Het jukbeenderen verliezen hun rondingen

De jukbeenderen verliezen hun ronde vormen door de jaren. Soms vallen de jukbeenderen zelfs in. Door de leegte die ontstaat op het jukbeen en in de wangen worden rimpels duidelijker zichtbaar en wordt de neuslippenplooi en de marionettelijn dieper.

Vermoeid uiterlijk door ingevallen wangen

Soms zie heel duidelijk de vermoeidheidslijn lopen, dit is een lijn die vanuit de binnenste ooghoek over de wang naar beneden loopt. Dit wordt ook het traangootje genoemd en je gezicht krijgt hierdoor een vermoeide uitdrukking.

Ingevallen wangen opvullen met fillers in Amstelveen

Een van de meest effectieve manieren om de jeugdige vormen terug te krijgen is door de wangen op te vullen en volume terug te brengen op het jukbeen. De vormen worden weer ronder, de neuslippenplooi wordt minder diep en de contouren sterker. Ook worden de lijnen van het gezicht weer rond en vloeiend. Het resultaat is een frisse en jeugdige uitstraling. Afhankelijk van de mate van volumeverlies in de wangen en op het jukbeen kunnen we de wangen opvullen met hyaluronzuur zoals Restylane of Juvederm.

Ingevallen wangen bij atleten

Als er een groter volume verlies in het gelaat zichtbaar is zoals bij ziekten met veel gewichtsverlies of bij fanatieke duursporters zoals marathonlopers, kan het nodig zijn meer volume te gebruiken. In dat geval is een behandeling met Restylane of Juvederm Voluma een zeer doeltreffende oplossing.