Neuslippenplooi met fillers

Ieder mens, zelfs een baby, heeft een zichtbare neuslippenplooi. Dit is de plooi die loopt van de neusvleugels naar de mondhoeken. Naarmate we ouder worden wordt de plooi steeds dieper. Dit kan je gezicht een vermoeide en zorgelijke uitdrukking geven.

Hoe ontstaat de neuslippenplooi?

De neuslippenplooi, ofwel de nasolabiale lijn, wordt dieper als je ouder wordt. Het vetweefsel dat de huid ondersteunt tussen de neus en het jukbeen neemt af, waardoor de huid en het weefsel zakken en meer druk geven op de rimpels naast de neus, die vervolgens dieper worden.

Behandeling van de neuslippenplooi

Er zijn twee manieren om een te diepe neuslippenplooi te behandelen. Afhankelijk van de diepte van de rimpel, kunnen we de neuslippenplooi zelf opvullen met een filler op basis van hyaluronzuur zoals Restylane of Juvéderm . De plooi wordt minder diep, de schaduwlijn wordt minder scherp en jouw gezicht krijgt een jongere en zachtere uitstraling.

De tweede zeer effectieve behandelmethode is volume van het jukbeen herstellen met een wat dikkere fillergel, zoals Restylane, Juvéderm Voluma of de biostimulator filler Radiesse die de aanmaak van nieuw collageen in de huid stimuleert. Hiermee wordt de huid van de wang gelift, waardoor de zwaarte van de neuslippenplooi vermindert. De rimpels naast de neus worden minder zichtbaar en de vermoeide en strenge uitdrukking van het gezicht verdwijnt.

We kunnen mooie resultaten behalen met injectables. Soms is een laserbehandeling of een operatieve ingreep – of een combinatie hiervan – een betere oplossing. Tijdens de uitgebreide intake bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen zal de behandelend arts je een individueel advies geven, gebaseerd op jouw gezicht en jouw wensen.