Zwangerschapsmasker

zwangerschapsmasker

Wanneer u last heeft van een zwangerschapsmasker (ook wel Melasma genoemd) zijn er donkerbruine vlekken op voornamelijk het voorhoofd, wangen en rond de ogen en lippen zichtbaar. Soms kunnen de vlekken ook op de hals en de armen te zien zijn. Alhoewel een zwangerschapsmasker niet schadelijk is, kunt u dit wel zien als cosmetisch storend.

Hoe ontstaat het zwangerschapsmasker?

Melanine is een stof in ons lichaam die ons beschermt tegen schadelijke uv-stralen. Wanneer een vrouw zwanger is zal het lichaam onder invloed van hormonen meer pigment (melanine) aan gaan maken, zodat het kind en de moeder beter beschermd zijn. Wanneer dit proces uit balans raakt, ontstaat hyperpigmentatie. Deze vorm van hyperpigmentatie wordt meestal direct in verband gebracht met de zwangerschap, echter kan dit ook voorkomen terwijl u niet zwanger bent.

Het voorkomen van een zwangerschapsmasker

U kunt een zwangerschapsmasker voorkomen door niet de zon in te gaan tijdens uw zwangerschap. Voor zwangere vrouwen geldt dat de kans op een zwangerschapsmasker vele malen groter is wanneer u regelmatig (onbeschermd) in de zon zit. Wanneer u echter aanleg heeft voor hyperpigmentatie, zal u hoe dan ook last krijgen van dit verschijnsel.

Zwangerschapsmasker tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap zijn camouflageproducten de beste optie voor het minder zichtbaar maken van de pigmentvlekken. Producten waar bijvoorbeeld blekende middelen in zitten, zijn absoluut uit den boze, dit in verband met de veiligheid van de baby.

 

Zwangerschapsmasker na de zwangerschap

In de meeste gevallen zullen de pigmentvlekken nadat u bevallen bent wegtrekken. Wanneer dit niet het geval is, bieden wij twee zeer effectieve en veilige methoden aan om dit probleem mee te verhelpen.

Peelings

Chemische peelings die specifieke ingrediënten bevatten om overmatig pigmentaanmaak tegen te gaan en pigmentvlekken te verminderen, zijn zeer geschikt voor de behandeling van een zwangerschapsmasker. Dit wordt gecombineerd met de juiste producten voor thuis. Deze behandeling wordt een aantal keer herhaald om het gewenste effect te bereiken.

NIEUW! Vanaf deze maand starten wij met twee nieuwe peelings. Eén daarvan, de Mela Peel Forte van Dermaceutic, zullen wij specifiek gaan inzetten voor het behandelen van het zwangerschapsmasker. Deze peeling op basis van salicylzuur, recorcinol en melkzuur is zeer effectief en behandelt het zwangerschapsmasker op een veilige manier. Wij adviseren u graag.

Bij een ernstig zwangerschapsmasker kan dit gecombineerd worden met een speciale blekende crème die door één van onze artsen voorgeschreven kan worden.

Pigmentvlekken masker

Het speciale pigmentvlekken masker is zeer geschikt voor het behandelen van een zwangerschapsmasker. Het masker wordt aangebracht op een goed voorbehandelde huid en blijft zes tot tien uur zitten, afhankelijk van uw huidtype. U spoelt het masker er thuis zelf af. Dit masker kan goed gecombineerd worden met onze peelings.

Goed om te weten

Helaas is een zwangerschapsmasker een chronische aandoening, wat inhoud dat u er helaas nooit helemaal vanaf komt. Wij zijn echter wel in staat de huid zodanig te verbeteren, dat het aanzienlijk minder zichtbaar is. Een onderhoudsbeurtje eens in de zoveel tijd wordt dan ook aangeraden, om de melasma onder controle te houden.

Gratis Consult

Bij Amstelzijde Kliniek bent u op de juiste plek voor het vakkundig en veilig laten behandelen van uw zwangerschapsmasker. Wij informeren u graag over de mogelijkheden tijdens het gratis consult. Maak hier uw afspraak.