Kraaienpootjes

kraaienpootjes-botoxbehandeling-amstelzijde-kliniek

Met botox kraaienpootjes behandelen

Kraaienpootjes, lachrimpeltjes, rimpels om de ogen zijn typische mimiekrimpels die in eerste instantie niet als storend worden ervaren. Mensen vinden ze juist charmant of grappig. Rimpels rond de ogen ontstaan door veel lachen en door het knijpen met de ogen, bijvoorbeeld bij fel (zon)licht. Door de mimiek in het gezicht wordt de huid steeds op dezelfde plaats gevouwen en op die plaatsen ontstaan de kraaienpoten. De rimpels worden dieper naarmate de tijd verstrijkt. Botox is een veilige behandeling tegen kraaienpootjes.

Onze ervaring in Amstelzijde Kliniek is dat men kraaienpootjes niet als storend ervaart, zo lang ze zich alleen rond de ogen bevinden. Maar wanneer de rimpels zich na verloop van tijd uitbreiden tot op het jukbeen of naar de haargrens toe, verandert dat beeld en willen mensen er toch graag iets aan laten doen. Bij Amstelzijde Kliniek worden vaak kraaienpootjes met botox behandeld en verminderd.

Kraaienpootjes behandeling in Amstelveen

De spierverslappende werking van botox maakt dat de spiertjes rond de ogen niet meer samentrekken en de huid gladder wordt. Het is belangrijk om te weten dat het onmogelijk is om met een botoxbehandeling alle kraaienpootjes bij de ogen weg te krijgen. De lijntjes binnen de oogkas blijven zichtbaar. Het voordeel daarvan is dat het resultaat altijd natuurlijk blijft. Je hoeft niet bang te zijn dat je de expressie in je gezicht verliest, omdat de natuurlijke mimiek behouden blijft. Met botox kraaienpootjes behandelen is dus heel effectief!

Botox en fillers bij kraaienpootjes

Als de rimpels over het jukbeen en de wangen doorlopen, kunnen een botoxbehandeling combineren met volumeherstel door een filler, hoog op het jukbeen. Zo worden de kraaienpootjes als het ware ‘uitgedeukt’. Een mooie behandeling met een frisser en jeugdiger uiterlijk als resultaat!