Overmatig zweten

Transpireren is een normale lichaamsfunctie die nodig is om onder andere de lichaamstemperatuur te reguleren. Het zweet dat op de huid komt te liggen verdampt en daardoor koel je af. Sommige mensen zweten meer dan nodig is om de warmte kwijt te raken, zonder dat ze zich inspannen. Dit noemen we lokale hyperhidrosis, oftewel overmatig transpireren. Dit komt het meeste voor aan de handen, voeten en oksels.
Consultatie

Overmatig transpireren kan erg belastend zijn

Hyperhydrosis komt voor bij ongeveer 3% van de bevolking. Het is een zogenaamde verborgen aandoening die voor veel schaamte zorgt. Zweetvoeten zijn niet iets om lacherig over te doen. Excessief zweten van handen en voeten kan leiden tot sociale en psychische problemen. Mensen die leiden aan overmatig transpirerende voeten kunnen een sterk verminderde kwaliteit van leven ervaren.

Zweetoksels: een vervelende aandoening

Heb je last van overmatige transpiratie in je oksels? Dat kan tot vervelende situaties leiden. Het geven van presentaties op je werk of het bijwonen van vergaderingen kan jou een hoop overlast bezorgen. Een botoxbehandeling tegen zweetoksels kan de oplossing zijn.

Wat is de oorzaak van zweetvoeten?

Over de oorzaak van overmatig transpireren en zweetvoeten is niet veel bekend. Het komt even vaak voor bij vrouwen als bij mannen. In 90 procent van de gevallen gaat het om mensen die jonger zijn dan 35 jaar. Erfelijkheid, stress, spanning, angst, gekruid eten, hormonale schommelingen en alcohol zouden een rol kunnen spelen.

Botoxbehandeling tegen zweetvoeten en zweethanden in Amstelveen

Injecties met botox schakelen de beweeglijkheid van het ingespoten spiertje uit. Met botox kan ook overmatig zweten worden aangepakt. Door Botoxinjecties wordt de doorgifte van signalen naar de zenuwuiteinden van de zweetklieren geblokkeerd. Droge voeten of droge oksels zijn het resultaat.