Rimpels bovenlip – Rokerslijntjes

Eén van de onvermijdelijke gevolgen van het ouder worden is het ontstaan van rimpels bij de bovenlip. Een natuurlijk gegeven, waar de één zich meer aan stoort dan de ander. Gelukkig valt er genoeg aan te doen. Afhankelijk van de oorzaak zijn er diverse behandelmethodes die rimpels op de bovenlip kunnen verminderen.

Hoe ontstaan rimpels op de bovenlip?

Er zijn twee oorzaken aan te wijzen voor het ontstaan van rimpels en dus ook van die op de bovenlip. Dynamische rimpels ontstaan door de expressie, door de beweeglijkheid van de mond; statische rimpels ontstaan door volumeverlies in de huid als gevolg van het ouder worden.

Rokerslijntjes of barcode

De rimpeltjes in de bovenlip worden vaak gekscherend “barcode” of ook wel “rokerslijntjes” genoemd. De laatste is een enigszins misleidende term, omdat ook bij niet-rokers deze rimpels zich ontwikkelen. Wel is het zo dat rokers veelvuldig de lippen tuiten, waardoor er extra veel spieractiviteit rond de mond is. Daarbij wordt door het tuiten van de lippen extra aandacht op de rimpels in de bovenlip gevestigd. Bovendien mag het als algemeen bekend worden verondersteld dat roken zeer slecht voor de huid is, dus ook voor die op de bovenlip.

Verwijderen of verminderen van rimpels op de bovenlip met fillers

Rimpels op de bovenlip kunnen zeer effectief worden verzacht door de stevigheid in de contouren van de lippen terug te brengen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een filler op basis van het lichaamseigen hyaluronzuur, zoals Restylane of Juvéderm. De lipcontour krijgt meer volume, waardoor de huid glad trekt. Ook kunnen de verticale lijntjes in de lippen, waar de lippenstift zich in ophoopt, opgevuld worden met een filler.

Verwijderen of verminderen van rimpels op de bovenlip met botox

Het kan ook noodzakelijk zijn de dynamische rimpels op de bovenlip te verzachten door de spieractiviteit af te laten nemen met botuline toxine (botox). Dit is een specialistische methode, die uitsluitend mag worden uitgevoerd door artsen met veel expertise. Bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen wordt u behandeld door artsen die kunnen bogen op een jarenlange ervaring.

Andere behandelmethoden bij rimpels op de bovenlip

In sommige gevallen kan bij rimpels op de bovenlip een laserbehandeling, of een behandeling waarbij laser gecombineerd wordt met een andere methode, noodzakelijk zijn. Na de laserbehandeling voelt de huid aan of u te lang in de zon heeft gelegen en kan de huid iets gaan schilferen. Als dit effect weggetrokken is, is het resultaat een onmiskenbaar gladdere huid.