Voorhoofdsrimpels

Hoofdpijn behandeling botox

Hoe ontstaan voorhoofdsrimpels?

Het voorhoofd vormt een groot onderdeel van je gezicht. Door natuurlijke veroudering van de huid en door de mimiek van het gezicht, kunnen horizontale en verticale rimpels ontstaan. Deze geven je een zorgelijke of vermoeide uitstraling. Naarmate je ouder wordt, kunnen de groeven in je voorhoofd ook blijven staan bij een neutrale gezichtsuitdrukking.

Oorzaken van voorhoofdsrimpels

Rimpels in je voorhoofd hebben verschillende oorzaken. De expressie van het gezicht, zoals verbaasd kijken of je wenkbrauwen optrekken, kan leiden tot voorhoofdsrimpels. Mensen met overhangende oogleden zijn geneigd om de wenkbrauwen vaak op te trekken. Hetzelfde geldt voor mensen met zakkende wenkbrauwen, die worden veroorzaakt door een slapper wordende huid. De oorzaak van voorhoofdsrimpels ligt in dat geval bij de oogleden of wenkbrauwen. Degeneratie, oftewel achteruitgang, van de huid is een andere oorzaak van voorhoofdsrimpels. Wij kijken bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen naar de werkelijke oorzaak van de rimpels om de juiste behandeling te bepalen.

Botox tegen voorhoofdsrimpels in Amstelveen

Je kunt voorhoofdsrimpels aanpakken met een Botoxbehandeling of met fillers. Botox pakt de beweeglijkheid van de voorhoofdsspieren aan, fillers zorgen bij een verouderde huid voor meer volume en huidelasticiteit. In enkele gevallen is een ooglidcorrectie de meest doeltreffende behandeling. Een combinatie van behandelwijzen is ook mogelijk.

Het resultaat van een behandeling van rimpels in het voorhoofd

Een mooi glad voorhoofd geeft een rustig beeld en een frisse uitstraling. Bovendien levert het behandelen van voorhoofdsrimpels vaak een vermindering van hoofdpijn op.