Couperose behandeling

couperose behandeling

Couperose, een huidaandoening waarbij de oppervlakkige bloedvaten in het gezicht verzwakken en verwijden, resulteert in de aanwezigheid van rode, blauwe of paarse bloedvaatjes op de neus, wangen, kin en voorhoofd. Deze aandoening komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor, meestal op middelbare leeftijd, als gevolg van het dunner worden van de huid en het verzwakken van de vaatwanden. Hoewel couperose op zichzelf onschuldig is, kan het soms ongemak veroorzaken, zoals roodheid en warmte in het gezicht bij grote temperatuurverschillen. Deze gesprongen bloedvaatjes worden vaak als ontsierend ervaren en verdwijnen niet vanzelf. In onze kliniek bieden wij effectieve behandelingen aan om couperose veilig te verwijderen.

Ontstaan van couperose

Couperose ontstaat als gevolg van het verzwakken van de oppervlakkige bloedvaten in de huid van het gezicht. Deze bloedvaten worden fragieler en gaan verwijden. Het resultaat is de vorming van rode, blauwe of paarse bloedvaatjes die zichtbaar worden op de neus, wangen, kin en voorhoofd. Deze veranderingen in de bloedvaten kunnen optreden als de huid dunner wordt en de vaatwanden hun stevigheid verliezen. Hoewel couperose op zichzelf niet schadelijk is, kan het als ontsierend worden ervaren en soms ongemak veroorzaken, zoals roodheid en warmte in het gezicht bij grote temperatuurverschillen.

Fases van couperose

In de vroege fase van couperose is de huid niet voortdurend rood, maar vertoont tijdelijke roodheid die komt en gaat. In latere stadia worden de bloedvaatjes permanent zichtbaar op de huid. In sommige gevallen blijft deze huidaandoening beperkt tot het gezicht, terwijl in andere gevallen de couperose zich kan uitbreiden naar de hals en het decolleté.

Het is belangrijk op te merken dat couperose soms verward kan worden met rosacea, maar er zijn belangrijke verschillen. Bij rosacea gaat de roodheid vaak gepaard met de aanwezigheid van puistjes, en deze aandoening kan ook andere complicaties veroorzaken, zoals oogproblemen.

In elke fase is een behandeling van couperose mogelijk.

Wat kun je doen tegen couperose?

Couperose is het beste te behandelen met een laser. Hiermee kunnen we de vaatjes definitief verwijderen, zonder zichtbare littekens.

Laserbehandeling bij couperose in het gezicht in Amsterdam

De vaatbehandeling van Amstelzijde Kliniek met laser of OPL (Optimized Pulsed Light) is de meest effectieve methode om couperose in het gezicht, de hals of op het decolleté te verwijderen. Afhankelijk van de ernst zijn er 1-3 behandelingen nodig.

Het licht van de laser wordt omgezet in warmte. Dit zorgt weer dat het bloed stolt en dat het lichaam het vaatje opruimt. Het definitieve resultaat is na twee tot vier weken zichtbaar. De behandeling is niet pijnlijk, hooguit wat gevoelig. Na afloop kan jouw huid wat rood of gezwollen zijn, dit trekt vanzelf weg.

We kijken graag samen met jou hoe we jouw huid kunnen verbeteren. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Couperose behandeling

Helaas gaat couperose niet vanzelf over, maar gelukkig zijn er effectieve behandelmethoden beschikbaar om deze aandoening aan te pakken. In onze kliniek maken we gebruik van geavanceerde IPL- en laserapparatuur om couperose te behandelen en de huid te verbeteren.

Deze behandelingen werken op basis van het principe dat het licht van de laser of IPL (Intense Pulsed Light) wordt geabsorbeerd door het hemoglobine in het bloed, waardoor het wordt omgezet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het bloed stolt en het betreffende bloedvaatje door het lichaam wordt opgeruimd. De resultaten van de behandeling worden meestal zichtbaar na één tot twee weken.

Het goede nieuws is dat de behandeling over het algemeen niet als pijnlijk wordt ervaren, hoewel sommige mensen een lichte gevoeligheid kunnen ervaren tijdens de procedure. Na de behandeling kan de huid tijdelijk wat roder zijn en mogelijk enigszins gezwollen zijn als reactie op de warmte, maar deze bijwerkingen verdwijnen over het algemeen snel.

Laserbehandeling couperose

Onze couperose laserbehandeling is geschikt voor het gezicht, de hals en het decolleté, en in de meeste gevallen kunnen de meeste vaatjes al na slechts één behandeling effectief worden verwijderd. Dit maakt het een doeltreffende en toegankelijke oplossing voor couperose.

Bekijk hieronder de couperose behandeling voor en na effecten.

couperose behandeling voor en na

Gratis consult voor couperose

Bij Amstelzijde Kliniek kunt u een afspraak maken voor een gratis consult. De huidtherapeute bespreekt de mogelijkheden en de bijbehorende kosten. Zo weet u van tevoren altijd waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten. Maak hier uw afspraak voor het gratis consult. Wil je meer weten over de couperose behandeling kosten? Bekijk dan onze prijslijst hier.
Een couperose behandeling Amsterdam boek je bij de Amstelzijde Kliniek!

Vergoedingen

Wordt de couperose behandeling vergoed? Sommige behandelingen door de huidtherapeut komen bij een aanvullende verzekering in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie over een eventuele vergoeding adviseren wij u om uw polis na te kijken en contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

receptioniste amstelzijde kliniek

Boek een consultatie

    Gewenste datum: